• 3

Jedan ambasador se ipak slikao sa Kurtijem pored zastave Albanije

Bjornstad je čestitao Kurtiju na rezultatima koje je njegova stranka ostvarila

  • 3

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, koji pobedio na prevremenim patrlamentarnim izborima, sastao se danas sa specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Arneom Sanesom Bjornstadom iz Ministarstva spoljnih poslova Norveške i ambasadorom Norveške na Kosovu Jensom Erikom Grondahlom.

Bjornstad je čestitao Kurtiju na rezultatima koje je njegova stranka ostvarila, i izrazio interesovanje za politička dešavanja na Kosovu i dijalog između Kosova i Srbije.

Istovremeno, Kurti je istakao da će njegov prioritet biti jačanje Kosova kao države u svim oblastima.

Kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine, Kurti je dodao da treba učiti na greškama iz prošlosti, kako bi dijalog bio zasnovan na jasnim principima.

Ambasadori SAD i Nemačke u Prištini, Filip Kosnet i Kristijan Helt, pre ovog sastanka "odbili" su da se sa liderom Samoopredeljenja fotografišu ispred albanske zastave koju on drži u svojoj kancelariji, objavio je ranije prištinski "Zeri".

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Cika Velja

    A ovaj ce da bude kvazi premijer koje ono kvazi drzave?

  • W

    Pa vi Srbi idite u Norveška!!! :)

  • Proka

    Norvežani ispali najveće pi..e kada je KiM u pitanju.Kvisling im je zemljak, pa ništa ne čudi, jer je podržavao i sarađivao sa fašistima kao i današnja Norveška sa šiptarima.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima