• 27

Crvena zvezda je simbol srpstva zato nije dobrodošla: Vulin o zabrani ulaska fudbalskom klubu na KiM

Dodao je da Albanci teško da će ikada moći da imaju jednu Crvenu zvezdu i sportski duh kakav imaju Srbi i istakao da je ovo još jedan dokaz da je laž da Šiptari imaju besu - reč koje se drže bezuslovno

  • 27

Crvena zvezda je jedan od simbola srpstva i zato nije dobrodošla gde god da su neprijatelji srpski, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, komentarišući to što je tom fudbalskom klubu zabranjeno da uđe na Kosovo i Metohiju i odigra utakmicu sa FK "Trepča" u Zvečanu.

Vulin je novinarima u Beogradu kazao da su Albanci, kada su tražili da budu članovi raznih međunarodnih sportskih organizacija, govorili da to nema veze s politikom, da je to samo sport, da treba ostaviti priliku njihovoj deci, omladini da se bave sportom i takmiče sa drugima.

- To igleda važi samo kada su Šiptari u pitanju, kada Srbi hoće da igraju fudbal, da se takmiče, onda je Srbima to zabranjeno i zabranjeno im je policijom, nasiljem. Crvena zvezda je jedan od simbola srpstva i ovo što su Šiptari uradili je dokaz koliko se boje Srba, koliko mrze Srbiju i samim tim koliko mrze Crvenu zvezdu kao jedan od simbola srpstva - istakao je Vulin.

Dodao je da Albanci teško da će ikada moći da imaju jednu Crvenu zvezdu i sportski duh kakav imaju Srbi i istakao da je ovo još jedan dokaz da je laž da Šiptari imaju besu - reč koje se drže bezuslovno.

- Dali su reči da će sve biti sportski, da je ulaženje u UEFU zbog njihove dece i omladine i sporta, ovim su pokazali da lažu, još jednom su slagali i pokazali su da nemaju besu - zaključio je Vulin.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, KZŠ, Palata Srbije, štrajk

Aleksandar Vulin - Foto: Milena Đorđević

Vulin: Kurti će morati da prihvati da ne može bez Srba

Aljbin Kurti će morati da prihvati da bez Srba nema odlučivanja, a samim tim ni bez Beograda, ni bez Vlade Srbije i bez ujedninjenih Srba niko na Balkanu ne može ništa da učini, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je novinarima u Beogradu kazao da se iz izjava Aljbina Kurtija, da neće razgovarati sa Srpskom listom jer ne priznaju nezavisno Kosovo, vidi šta bi se desilo da Srbi nisu poslušali predsednika Aleksandra Vučića da budu jedinstveni.

- Zamislite samo da postoji jedan privatni Srbin u prištinskoj Skupštini, taj bi bio opravdanje za sve i bio bi ministar u Vladi - kazao je Vulin i dodao da je sreća pa su Srbi poslušali Vučića i bili jedinstveni.

- Sada je i ta laž o demokratiji u Prištini razbijena. Srpska lista je legitimni deo srpske političke volje Srba gde god oni žive. Da su Srbi poslušali nekog drugog, a ne Vučića, danas biste imali nekog drugog koji bi aminovao svaku odluku protiv Beograda, Srbije i Srba na kraju - istakao je ministar odbrane.

On je kazao da kada god je Srbija bila stabilna i jaka i Balkan je bio stabilan i jak, nije bilo ratova, sukoba, te da je tako i danas.

Vulin je kazao da od posete predstavnika Donalda Trampa Beogradu očekuje da čujemo stavove SAD koji su za nas veoma važni.

- Za nas je važno i da svi razumeju da je Srbija dala sve od sebe da do dijaloga dođe, da se dijalog nastavi, da se vodi, ali da je za dijalog potrebno dvoje. Nije dovoljna dobra volja Srbije, nije dovoljno i moguće da vi sve sporazume potpisujete, da sve ono što je jednom potpisano i jednom dogovoreno sutra bude predmet osporavanja - kazao je.

Dodaje da će se videti koliko će im vremena trebati da se dijalog nastavi i ističe da to više ne zavisi od Srbije.

- Ako im je stalo, neka međunarodna zajednica učini sve da se takse ukinu, da Šiptari poštuju svoj takozvani ustav i da kada formiraju većinu vode računa o odredbama svog ustava, a ne da se vode mržnjom prema Srbima - kazao je.

Kaže i da međunarodna zajednica treba da povede računa o tome da izjava Aljbina Kurtija govori u stvari da hoće zemlju bez Srba, teritoriju na kojoj ne žive Srbi, odnosno gde su dobrodošli samo Srbi koji misle kao Šiptari i koji slušaju Šiptare.

- Srećom u parlamentu nema Srbina koji misli kao Aljbin Kurti - dodaje Vulin.

Priča o Briselskom sporazumu je razbila legendu u koju su mnogi verovali, kazao je ministar odbrane i dodao da je to legenda o tome da "Šiptari imaju besu, reč koju kada daju od nje ne odstupaju".

- Dali su besu u Briselu da će poštovati Briselski sporazum, formirati SZO, a onda je Tači izašao i rekao ja sam sve to lagao i neću nikada sprovesti SZO. Istu takvu besu smo čuli više puta od šiptarskih rukovodilaca i svaki put se pokazalo da lažu - istakao je.

Navodeći da Albanci ne drže reč i da lažu kada god mogu i gde god mogu, Vulin je kazao:

- Nadam se da će međunarodna zajednica to jednom shvatiti i da će se u skladu sa tim ponašati.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, KZŠ, Palata Srbije, štrajk

Aleksandar Vulin - Foto: Milena Đorđević

Vulin o poseti Grenela: Očekujem da čujemo stavove SAD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom posete specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela, kaže da očekuje da čuje stavove SAD.

On ističe da su ti stavovi za nas veoma važni i dodaje da je takođe važno da svi razumeju da je Srbija dala sve od sebe da do dijaloga dođe, da se nastavi u najboljoj mogućoj meri, ali i da je za dijalog potrebno najmanje dvoje.

- Nije dovoljna dobra volja Srbije, nije dovoljno i nije moguće da vi sve sporazume stalno preispitujete i da sve ono što je jednom potpisano i dogovoreno sutra bude predmet osporavanja kako se promeni politička partija ili kako se promeni pozicija određenog političkog aktera - kaže Vulin.

Prema njegovim rečima, priča o Briselskom sporazumu je, ako ništa drugo, razbila jednu legendu u koju su, kako kaže, mnogi verovali, da kosovski Albanci imaju besu - reč koju kada daju od nje ne odstupaju.

- Dali su besu u Briselu da će poštovati Briselski sporazum i formirati Zajednicu srpskih opština, a onda je Tači izašao i rekao da je sve lagao i da neće nikada sprovesti Zajednicu srpskih opština - naveo je on i dodao da su se slične stvari više puta ponovile.

Vulin kaže da oni ne drže reč, da "lažu kad god i gde god mogu" i da se nada da će to međunarodna zajednica već jednom shvatiti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • ZVEZDAN

    Dobro pamrtnjakovicu kad kazes da je zvezda imala pedeset posto igraca iz bivsi republika kad je bila prvak evrope i sveta.evo dati kazem da ti nepratis fudbal a da pratis ti nebi lupetas ko maksi po diviziji pa real kad je bio sampion evtope igralo je osamdeset posto stranaca a dvajs posto spanaca pa cije real pa naravno spanski klub . A ti sto nemozes dase pomiris daje zvezda najveci klub u istocnoj evropi a tvoj partizan moze samo da sanja stoje zvezda napravila.

  • Trta

    Crvena Zvezda je bila evropski I svetski prvak kada je u timu bilo oko 50% igraca drugih nacionalnosti iz drugih drzava I republika. To je bio jugoslovenski klub. Tacka.

  • Jovan

    Zašto je Zvezda simbol Srpstva? SRBIN SAM ZA MENE JE partizan simbol Srpstva!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima