≫ 

Dačić oštro reagovao zbog sastanka norveških zvaničnika s Kurtijem uz zastavu Albanije

Svako ko se u Prištini sastane sa čovekom koji pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju "Velike Albanije"

  • 10
Ivica Dacic Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije danas je najoštrije osudilo susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Norveške Arnea Sanes Bjornstada i lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, kojem je prisustvovao i norveški ambasador na Kosovu Jens Erik Grondahl, a održan je uz zastavu Albanije.

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti poznat je kao zagovornik stvaranja tzv. Velike Albanije. Svako ko se u Prištini sastane sa čovekom koji pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju "Velike Albanije", odnosno priključenja tzv. Kosova Albaniji, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

- Sve zemlje članice Ujedinjenih nacija, a posebno zemlje u Evropi, moraju se suzdržati od davanja legitimiteta ovakvim provokacijama - ocenilo je Ministartsvo spoljnih poslova Srbije.

(Telegraf.rs/FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    9. oktobar 2019 | 17:22

    Ruske i Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 instalirati pod hitno preko cele Srbije,podrazumjeva se kosovo.

  • 😳😳😳

    9. oktobar 2019 | 15:42

    Imao si prilike TI i TVOJ sef Milosevic da realizujete KOSOVO je Srbija pa niste,da si iole malo posten,napustio bi sve funkcije posle 5 oktobra,a ti si bio u svim vlastima.Tako da si ispao NAJGORI OD NAJGOREG

  • Дејан Младеновић

    9. oktobar 2019 | 22:29

    Свака држава која иоле држи до себе би протерала норвешког амбасадора и прекинула дипломатске односе са њима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA