• 29

Vučić, Brnabić, Zaev i Rama prošetali ulicama Novog Sada: Ovaj susret nam mnogo znači

Prethodno Vučić i Brnabićeva priredili su večeru u Novom Sadu za premijere, Zaeva i Rame

  • 29

Predsednik Aleksandar Vučić je sinoć, tokom šetnje sa premijerkom Srbije i premijerima Severne Makedonije i Albanije novosadskim ulicama, poručio da za naše tri zemlje, ali i za ostale ovaj susret znači mnogo.

- Srećan sam što smo počeli da brinemo o sebi i što ne moramo da imamo tutora, da mozemo ovako, uz muziku u Novom Sadu, da se dogovaramo za bolju budućnost za naše radnike, naše seljeke, pre svega za mlade ljude da ostaju u našim zemljama - naveo je Vučić tokom šetnje sa premijerkom Anom Brnabić i gostima Zoranom Zaevim i Edi Ramom.

Video snimak šetnje četvoro zvaničika objavljen je na zvaničnom instagram profilu srpskog predsednika.

Prethodno Vučić i Brnabićeva priredili su večeru u Novom Sadu za premijere, Zaeva i Rame, sa kojima će danas održati trilateralni sastanak o unapređenju saradnje na boljem protoku roba, usluga i kaitala.

Oduševljenje boravkom u Novom Sadu i šetnjom sa svojim domaćinima nije krio ni Rama, koji je poručio da je "sjajno" što su u tu i što, kako je rekao, rade na unapređenju svega o čemu su razgovarali tokom brojnih razlicitih ranijih šusreta i sa evropskim prijateljima.

Zaev je u hodu poručio da je unapređenje saradnje triju država važno, jer, kako je kazao, građani to očekuju.

- Ovo zajedništvo koje prezentujemo iz Novog Sada je ono što je potrebno da uradimo - i političari i privrednici i svi ostali jer postoji ogromni kapacitet koji nije iskorišćen -  kazao je Zaev.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Dakki

    Izuzetno vazan susret za dalju i bolju saradnju.

  • mixi

    Vučić piše nove stranice istorije, miri komšijske zemlje, i stvara zajedničku saradnju.

  • Kolja

    Ovako bitni sastanci otvaraju novu saradnju i obnavljaju staru. A poenta sastanka je ako ne poboljšamo zajedničke odnose, bolji zajednički ekonomski razvitak, i zaboravimo na prošlost, teško da ćemo uspeti i poješče nas konkurencija.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima