• 4

Kurtijev izbor na Kosovu je dinamit za Zapadni Balkan: Upozorenje nemačkog poslanika

Izborom ekstremiste Kurtija, preti novo ledeno doba koje će dodatno izolovati KiM i destabilizovati region još više - precirano je u saopštenju

  • 4

Nažalost, izbor Aljbina Kurtija produbljuje političku krizu između Albanaca i Srba na Kosovu jer je Kurti zagovornik “Velike Albanije” koja ili želi da Srbe tretira kao drugorazredne građane ili da ih protera, navedeo je u saopštenju za novinare šef spoljnopolitičkog odbora AfD u nemačkom Bundestagu Armin-Paul Hampela, prenosi "Kosovo online".

- Srbi na KiM su pokazali nezapamćeno jedinstvo i velikom većinom izabrali kompromisne snage koje podržavaju opredeljenje Beograda za miran dijalog sa Albancima. Izborom ekstremiste Kurtija, preti novo ledeno doba koje će dodatno izolovati KiM i destabilizovati region još više - precirano je u saopštenju.

Hampel dodaje da kao i do sad “AfD ostaje pri zahtevu da se raspusti takozvano Kosovo kao neuspela nezavisna država”.

Ministar spoljnih poslova Mas, koji uporno zanemaruje Zapadni Balkan, trebalo bi da se postidi svog stranačkog prijatelja i člana nemačkog Bundestaga Stefana Švarcea, smatra dalje taj šef spoljnopolitičkog odbora AfD-a, “jer je pred izbore na Kosovu stao na stranu revizioniste Kurtija, dajući svojom posetom partijskoj konvenciji u Gnjilanu na značaju njihovom projektu ‘Velike Albanije’”.

- Sve to ukazuje na neusaglašenu spoljnu politiku velike koalicije (CDU/CSU i SPD) prema Balkanu, koja je i sama na izdisaju - zaključeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Kosovo online)

Komentari

  • Sibin

    Pa to su vasi mezimci, kako sad dinamit!!!???

  • Aleksa

    Ovi sa Zapada izgleda sad tek shvataju da šiptari hoće veliku albanija, dok smo mi to govorili još pre 20 -30 godina

  • W

    Za nas nije dinamit sve dok su pod zaštitom Nato pakta, a vama Nemcima je dinamit jer će masovno da krenu put Nemačke, pa turci, pa albanci, kurdi, arapi, ih ima da vas nema za 10 godina! Danke Dojčland:) ovo ste vi zakuvali pa se nadam da će vam izaći na nos!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima