Albancima smeta ujedinjeni Balkan, Osmani poručila: "Mali Šengen je velika greška"

Mislim da je nesreća što se takvo nešto dogodilo - poručila je Vjosa Osmani

  • 12
Vjosa Osmani Vjosa Osmani / Foto: Tanjug/AP

Kandidat DSK za premijera, Vjosa Osmani, nazvala je ideju o balkanskom "mini šengenu", o čemu su se u četvrtak saglasili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, "velikom greškom".

- Mislim da je nesreća što se takvo nešto dogodilo. Ne znam da li se premijer Rama konsultovao sa bilo kim na Kosovu pre nego što je postigao takav sporazum, međutim, to je totalna greška - rekla je Osmani u emisiji Rubikon KTV-a.

Osmani je ovakav stav obrazložila tvrdnjom da se "Albanija i Srbija ne dodiruju nigde (ne graniče se međusobno), osim preko Kosova".

Ona je rekla i da je do sada cilj Kosova bio da bude prihvaćeno u svim regionalnim inicijativama.

- Pored toga, vidimo da Srbija, ne samo što opstruira Kosovo, već i Albanija nas ignoriše u ovom slučaju. Apsolutno je pogrešno da Albanija pristane da postigne sporazum u kojem Kosovo nije stranka, čak ni kao nezavisna država - rekla je Osmani.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    11. oktobar 2019 | 11:44

    Što pre ako shvatite da niste država nego kvazi državica to bolje je za vas .

  • PIXY

    11. oktobar 2019 | 11:44

    Kakav sengen,podici zid od pet metara,mi preko njih ne idemo nigde, ne treba nam ni Albanija ni Makedonija, u Grcku prek Bugarske

  • Čeda Ekser

    11. oktobar 2019 | 13:34

    Pod 1:Vi nikada necete biti drzava.Pod 2:Ni Albanija vas nece kao i niko u Evropi!Najbolje vam je da budete u Srbiji!!!Moj srdacan savet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA