• 0

Jača saradnja u ekonomiji prioritet: Brnabić sa novom ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva

Premijerka Brnabić izrazila je zahvalnost britanskoj vladi koja je, projektima poput digitalne transformacije i jačanje e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, podržala proces reformi u Srbiji

  • 0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa novoimenovanom ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Šan Maklaud da je put jačanja srpsko-britanskih veza ne samo kroz političke odnose naših zemalja, već i čvršću saradnju u oblasti ekonomije, obrazovanja i digitalizacije.

Premijerka Brnabić izrazila je zahvalnost britanskoj vladi koja je, projektima poput digitalne transformacije i jačanje e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, podržala proces reformi u Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ocenjujući da je reforma obrazovanja jedan od prioriteta Vlade Srbije, Brnabić je podvukla značaj trogodišnjeg programa "Škole za 21. vek" koji, zahvaljujući investicijama britanske vlade, realizuje Britanski savet.

Ana Brnabic

Ana Brnabić i Šan Maklaud - Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Sagovornice su se saglasile da je obrazovanje ključ za budućnost srpske ekonomije i društva u celini, a da ovaj i slični projekti stvaraju nove generacije tehnoloških preduzetnika i uslove za otvaranje novih radnih mesta u Srbiji.
Ambasadorka Maklaud istakla je da će tokom mandata u Srbiji biti posvećena snaženju političkog dijaloga na najvišem nivou, a posebno ekonomske saradnje dveju zemalja. Prema njenim rečima, Srbija je posle teških reformi, uspela da postigne ekonomski rast i povoljne uslove za privlačenje investicija, što pokazuje i veće interesovanje britanskih kompanija za naše tržište.

Predsednica Vlade poručila je da Srbija izuzetno ceni spremnost Velike Britanije, da aktivnim učešćem u regionalnim procesima, podrži razvoj i saradnju Zapadnog Balkana, kao i da, bez obzira na Bregzit, pruži konkretnu pomoć Srbiji na evropskom putu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima