• 0

Predsednik Parlamenta Čilea poručio: Nećemo podržati prijem Prištine u Interpol

Garsija je naglasio da Čile poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije ukazujući da je pitanje poštovanja međunarodnog prava i principa teritorijalnog integriteta i suvereniteta važno pitanje za tu zemlju

  • 0

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Parlamenta Čilea Ivanom Floresom Garsijom, koji je rekao da ta zemlja podržava teritorijalni integritet i suverenite Srbije i da neće podržati podržati prijem Prištine u Interpol.

Garsija je naglasio da Čile poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije ukazujući da je pitanje poštovanja međunarodnog prava i principa teritorijalnog integriteta i suvereniteta važno pitanje za tu zemlju.

Ukazao je da njegova zemlja "ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Кosova i Metohije, kao i da ne može da podrži njihovu želju da postane član Interpola, ukazujući da se Čile drži svoje pozicije, da se ona nije i neće promeniti" rečeno je u saopštenju nakon sastanka.

Gojković je zahvalila Čileu na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i poštovanju međunarodnog prava, povelje UN i rezolucije SV UN 1244.

Predsednica Skupštine Srbije je takođe zahvalila na podršci te zemlje Srbiji "u međunarodnim organizacijama prilikom pokušaja tzv. Кosova da postane član međunarodnih organizacija i izrazila očekivanje da će Čile nastaviti da podržava stavove Srbije i tokom Generalne Skupštine Interpola, koja se održava u Čileu, ukazujući da bi se članstvom tzv. Кosova u Interpolu kršilo međunarodno pravo, a to bi bilo suprotno i pravilima i ciljevima samog Interpola".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima