• 43

U Beogradu održan protest "1 od 5 miliona"

Među okupljenima bili su predsednik DS Zoran Lutovac, lideri opozicije Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Nebojša Zelenović i Marko Bastać

  • 43

U Beogradu je danas održan još jedan protest "1 od pet miliona" koji je završen ispred zgrade RTS-a, gde su aktivisti i predstavnici pojedinih opozicionih stranaka okrečili u roze ulaz u zgradu javnog servisa i zapalili baklje.

Na početku protesta, među okupljenima je bio predsednik DS Zoran Lutovac, a kod zgrade RTS i drugi lideri opozicije Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Nebojša Zelenović i Marko Bastać.

Ðilas, Zelenović i Bastać su se priključili aktivistima protesta u krečenju ulaznih vrata RTS u roze, na kojima su prethodno učesnici skupa napisali "bojkot #1od5miliona" roze bojom i okačili igračku "Pink Pantera" na kojoj je pisalo "RTS".

Prethodno se na Platou ispred Filozofskog fakulteta okupljenima obratio student Moma Kovačević, koji je pozvao na bojkot izbora što su prisutni pozdravili uzvicima "bojkot, bojkot", a potom i u šetnju do RTS-a.

- Danas dovršamo Bujoševićevu rekonstrukciju RTS-a u ''Pink''. Idemo da okrečimi RTS - poručio je Kovačević, nakon čega je počela šetnja preko Trga Republike i potom ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša do zgrade RTS-a.

Učesnici skupa su tokom šestnje zastali kod Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu gde su odslušali melodiju iz filma "Ratovi zvezda" odsviranu na violini i upalili baklju, kao i kod Pionirskog parka gde su pružili podršku ratnim veteranima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Ivan

    Ne znam šta g. Zelenović traži u Beogradu? Toliko problema u Šapcu, infrastrukturalnih ( loši putevi, nepostojeća ili loše uređena kanalizacija, problem odlaganja smeća,.. ) , socijalnih ( sve više siromašnih ), problem stambenih objekata, itd... A gradonačelnik "Malog Pariza" se bavi problemom uređenjem Trga Republike u našoj predstonici i da li tamo postoji biciklistička staza ili ne. Istovremeno u Šapcu napravljeni kružni tokovi na saobraćanicama, pri čemu veći automobili ne mogu normalno da se uključe/isključe iz njega. Problem Srbije: bavimo se komšijskim problemima; a ne rešavamo svoje. Ako hoćeš da pobediš aktuelnu vlast, dokaži da si bolji od nje u svom dvorištu - onda će te i narod podržati.

  • Saša

    Oduvaće ih koalicija sns~sdps~pups~snp~pss~spo do pobede...

  • Miki

    Sad ce oni uz taksiste ha ha

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima