≫ 

Sjakaku se oglasio o navodima Albanaca da su dobili alergiju zbog koverti iz centralne Srbije

Precizirao je da je pored 26 službenika bilo još oko 10 osoba prisutno

  • 6

Špetim Sjakaku, posmatrač GERMIN rekao je da nije imao problem sa kovertama iz centralne Srbije. 

- Lično nisam imao problema sa kovertama iz Srbije - rekao on za Kosova Press.

Dodao je da je šest radnika koji su bili na brojanju, nakon prijema u centru porodične medicine, poslato na odeljenje zaraze, a da je drugo osoblje angažovano oko brojanja tih glasova u Hitnoj pomoći na kontroli.

Precizirao je da je pored 26 službenika bilo još oko 10 osoba prisutno.

- Кada su koverte bile otvorene imali su vrlo težak miris, nastavilo se sa postupkom kada su neki zvaničnici CIК-a koji su imali fizički kontakt sa kovertama počeli su da reaguju…neki su imali crvenilo ruku, svrab i neki znakovi oko očiju. Tada je glavni zvaničnik Besnik Bužala doneo odluku da obustavi proces na neodređeno vreme, dok se verifikacijski paketi ne provere  - rekao je on.

Portparol policije: CIK zvao, reagovali u skladu sa zakonom

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je danas da su dobili poziv od članova Centralne izborne komisije iz Prištine i ocenio da je policija reagovala u skladu sa zakonom.

On je za Kosovo onlajn rekao da se prisutnima u prostoriji za prebrojavanje glasova koji su u kovertama stigli iz Srbije "pogoršalo zdravstveno stanje i da je policija morala da ih skloni sa lica mesta".

Prištinski mediji objavili su prethodno da je u Centru CIK-a za prebrojavanje prekinut proces verifikacije glasačkih listića koji su stigli iz Srbije zbog "mirisa koverti", a neki do članova komisije su, navodno, dobili alergiju "na rukama i licu" nakon što su -"dodirivali koverte" sa glasačkim listićima iz Srbije.

Iz prostorije u kojoj se vrši prebrojavanje izbačeni su predstavnici Srpske liste koji se nisu žalili na bilo kakve tegobe, a pozvan je specijalni tim policije da ispita slučaj.

Mediji u Prištini ranije su javili da se radi o više od 3.400 glasova koji su pristigli iz Srbije.

(Telegraf.rs/Kosovo Onlajn)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA