≫ 

Prijem Prištine u Interpol bi uzgrozio borbu protiv kriminala: Stefanović uoči sednice u Čileu

On je da upozorio da bi eventualni prijem Prištine u Interpol imao dalekosežne posledice i ugrozio borbu protiv kriminala u svetskim okvirima

  • 0
Nebojša Stefanović, Ana Brnabić, Satanak radne grupa za saradnju sa OEBS -om Foto: VLADA SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio je, uoči početka sednice Generalne skupštine Interpola u Čileu, svima koji poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije.

Upozorio je da bi eventualni prijem Prištine u Interpol imao dalekosežne posledice i ugrozio borbu protiv kriminala u svetskim okvirima.

Na dnevnom redu sednice Generalne skupštine Interpola, koja počinje danas i trajaće do petka, biće razmatran zahtev Prištine za prijem u tu međunarodnu policijsku organizaciju.

Nebojša Stefanović predvodi srpsku delegaciju koja radi na tome da i ove godine ovaj zahtev bude odbijen.

Ovogodišnje zasedanje Interpola održava se u Santjagu u Čileu, gde su u toku završne pripreme za ovaj veliki policijski skup.

Ministar unutrašnjih poslova razgovarao je u Čileu sa Duan Daćijem, šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola o argumentima Republike Srbije protiv prijema tzv. Kosova u tu međunarodnu policijsku organizaciju.

Šef kineske delegacije potvrdio je podršku NR Kine teritorijalnom integritetu Srbije i njihovu nepromenjenu poziciju prema zahtevu takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA