Sastanak Dačića i Lajčaka, u fokusu situacija u regionu: "EU mora biti angažovanija na Balkanu"

Šef srpske diplomatije je informisao sagovornika o političkoj situaciji na KiM nakon održanih izbora, kao i povlačenju zahteva tzv. Kosova za članstvo u Interpolu

  • 0
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom koji je istakao da Evropska unija mora biti angažovanija u regionu.

Lajčak, koji je u svojstvu predsedavajućeg OEBS-u učestvovao na Skupštini Interparlamentarne unije koja se održava u Beogradu, interesovao se za nedavno održane izbore na KiM i mogućnosti nastavka dijaloga nakon formiranja Vlade na KiM, saopstilo je resorno ministarstvo.

Šef srpske diplomatije je informisao sagovornika o političkoj situaciji na KiM nakon održanih izbora, kao i povlačenju zahteva tzv. Kosova za članstvo u Interpolu.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i Miroslav Lajčak Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom-Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Obostrano je konstatovano da su bilateralni odnosi odlični o čemu svedoče i intenzivni bilateralni susreti visokih zvaničnika dve države.

Lajčak je istakao je da Evropska unija mora biti angažovanija u regionu o čemu je govorio u utorak na ministarskom sastanku EU u Luksemburgu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA