Vučić: Uskoro o novim aferama, biće i "krupnih" imena!

- Narednih dana mogu se očekivati nove aktivnosti u vezi sa "Agrobankom, a ima inicijativa za sprovođenje istražnih radnji i u mnogim drugim slučajevima - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da se oko "Agrobanke" narednih dana mogu očekivati nove aktivnosti, kao i da ima inicijativa za sprovođenje istražnih radnji i u mnogim drugim slučajevima.

Na pitanje mogu li u tom procesu očekivati neka krupna imena, Vučić je odgovorio: "Podrazumeva se".

- Nikada ne govorimo o hapšenjima, ali oni koji su pljačkali državnu imovinu moraju da odgovaraju - rekao je Vučić novinarima u ambasadi Srbije u Moskvi.

On je kazao da nije pristalica pritvaranja, ali je pristalica dobrih optužnica, a nezavisne sudije će potom doneti odluku na osnovu toga.

Narednih dana očekujte nove aktivnosti po tom pitanju, pokrenuli smo inicijativu za sprovođenje istražnih radnji u mnogim pitanjima - naveo je prvi potpredsednik vlade.

Vučić je rekao i da je sklopljen čitav mozaik o menjanju vlasničke strukture "Politike", "Novosti" i, kako je napomenuo, novosadskog "Dnevnika".

Do kraja avgusta znaće se svi detalji, rekao je Vučić.

- Kad bih vam rekao kako je država donela odluku da ne iskoristi pravo preče kupovine, to je partijski Levijatan u svakom smislu reči i iskorišćavanje diplomatskih konzularnih predstavništava u partijske svrhe - naglasio je Vučić.

Vučić je, međutim, upozorio da će pravno biti veoma teško razrešiti te slučajeve.

- Ti ljudi koji su to sprovodili, iako se sprovodilo na netransparantan način i na način na koji se to ne radi u civilizovanom svetu, imali su podršku državnih organa, imali su podršku čak i ovde u Moskvi od naših državih organa - rekao je prvi potpredsednik vlade.

On je poručio da će država u skladu sa zakonom naći rešenje da zaštiti državnu imovinu.

- Mi imamo kompletno sklopljen mozaik, nema nikakavih tajni o slučaju "Politike", "Novosti" i "Dnevnika", a ono što sad radimo jeste da pronađemo najbolje rešenje u skladu sa zakonom - naveo je Vučić i dodao da ne možemo da se ponašamo kao "hajdučka država".

Prema njegovim rečima, u prethodnom periodu nije postojala sistemska borba protiv korupcije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Metodije Kuic

    23. avgust 2012 | 13:42

    Budimo realni I priznajmo da su sve ove afere bile toliko ocigledne, cim ih je nova postava u vladi tako brzo raskrinkala. Sve to samo pokazuje koliko je prethodni rezim skrivao I koliko su profitirali na racun gradjana.

  • Riki Levi

    23. avgust 2012 | 13:39

    Ponovo smo svedoci isunjenih obecanja. Po preuzimanju funkcije Aleksandar Vucic radi punom parom I rasvetljava pojedine afere. Imacemo mnogo iznenadjenja I izgleda da ce I krupne ribe biti pod istragom I krivicno gonjene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA