• 7

Otvorena Kurtijeva provokacija, govorio o dijalogu pa poručio: Ideja o ZSO je mrtva

Kurti je ponovio da će tužiti Srbiju i zahtevati ratnu odštetu

  • 7

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je sinoć da će on, ako postane premijer privremenih institucija u Prištini, voditi dijalog s Beogradom, a ne predsednik istih Hašim Tači, kao i da je Zajednica srpskih opština "mrtva".

- Zajednica je mrtva. To je srpski projekat na Kosovu i to nije volja srpske manjine u zemlji. Na Kosovu ima 132.000 Srba, zašto nisu tražili Zajednicu? To je zato što oni to ne žele. Oni žele svoja prava, a ne projekte Srbije na Kosovu. Srbija traži da nešto izvuče iz naše zemlje - rekao je Kurti, prenosi RTK na srpskom jeziku pozivajući se na Gazetu ekspres.

Kako je ocenio, uskoro će u Srbiji početi predizborna kampanja i to će ometati dijalog, zbog, kako tvrdi, "nacionalističkih izjava" tokom nje.

Kurti je ponovio da će tužiti Srbiju i zahtevati ratnu odštetu i da "niko ne može da oprosti ratne dugove Srbije", kao i da je "radoznao da sazna odgovor kada stavi dugove na sto".

On smatra i da je za dugoročni mir na Balkanu potrebna zajednička deklaracija o miru.

- Mi smo spremni za to. Međutim da li je za to i Srbija - rekao je Kurti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • 6y66

    Jedva cekam da vam okrenu svi ledja, e onda cete videti ZSO a Boga mi i JSO

  • UN

    Mrtva je tvoja politika, samo što ti još nisi svestan.

  • RCINUS

    Podstanaru platićeš ti i tvoi zemljaci dugove za kiriju što živiš na srpskoj zemlji... Kada je se podstanar pitao za bilo šta...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima