Zakazan drugi međustranački dijalog uz posredovanje Evropskog parlamenta

Prva runda međustranačkog dijaloga u Skupštini, održana je 9. i 10. oktobra, kada je sa predstavnicima stranaka u Beogradu razgovarao izaslanik EP Knut Flekenštajn

  • 0
stara skupstina grada ulica kralja milana Pritnscreen: Google maps

Druga runda razgovora izaslanika Evropskog parlamenta sa predstavnicima parlamentarnih i vanparlamentarnih političkih stranaka biće održana 14. i 15. novembra, saznaje Tanjug.

Prva runda međustranačkog dijaloga u Skupštini, održana je 9. i 10. oktobra, kada je sa predstavnicima stranaka u Beogradu razgovarao izaslanik EP Knut Flekenštajn.

Nakon tih razgovora, iz Skupštine Srbije je saopšteno da će se druga runda fokusirati na poboljšanje parlamentarnog dijaloga, uključujući i pitanja kao što su izmena Poslovnika o radu i dalja revizija izbornog okvira.

U rezimeu zaključaka prve runde dijaloga navodi se da su učesnici voljni da nastave učešće u formatu međustranačkog dijaloga kako bi diskutovali o napretku, kao i o izraženim nedostacima, te ostvarenom u poboljšanju uslova za održavanje izbora.

Na dnevnom redu prvog međupartijskog dijaloga razmotrena su četiri, kako se navodi, suštinska pitanja: razmatranje nedavnih predloga za poboljšanje uslova za održavanje parlamentarnih izbora, mediji i uloga REM i RTS, finansiranje kampanja i obrazovanje glasača, odnosno obuka i transparentnost biračkog spiska.

Planom predsednika spoljnopoliitčkog odbora EP Dejvida Mekalistera predviđeno je da se do kraja godine održe ukupno tri međupartijska dijaloga koja će se isključivo baviti izbornim uslovima za parlamentarne izbore 2020. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA