≫ 

"Ako treba idem i pred UN sa pitanjem o navodnom trovanju na KiM": Vučić poručio da neće odustati

Ta doza bezobzirnosti, da normalnu zemlju optužuju za tako nešto, nije viđena - rekao je predsednik Srbije

  • 11
predsednik Srbije Aleksandar Vučić Printscreen: Youtube/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će "kao pitbul" narednih godinu dana insistirati na odgovoru o navodnom trovanju članova izborne komisije na Kosovu koji su prebrojavali glasove iz centralne Srbije, i da će i sledeće godine o tom navodnom trovanju govoriti i pred UN.

- Takve političke lažove svet nije video. Ta doza bezobzirnosti, da normalnu zemlju optužuju za tako nešto, nije viđena. A, onda dođe stručnjak Kurti da priča o normalizaciji sa Srbijom - kazao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše brojanje glasova iz Srbije u zaštitnim odelima.

Ukazao je da je pitao EU, šta oni u Briselu misle, da li se radi o antraksu ili novičuku, i kazao da mu se čini kao da su dobili Variola veru.

- Još me nisu obavestili o tome - kazao je.

Zastitna odela Foto: RTS

Njima je, kako je istakao, problem što je jasno procenio zašto su celu farsu napravili.

- Neću ih pustiti, iako će se truditi da prikažu da se radi o pesticidu, da smisle da je postojao neki smisleni razlog, iako je jasno da nije bilo ništa infektivno. To su radili iz političkih razloga - naglasio je on.

O Kosovu i Metohiji

Predsednik Vučić izjavio je da Beogradu niko ništa ne nudi kad je reč o kosovskom pitanju, sem da prizna Kosovo u granicama u kojem su ga priznale zapadne zemlje.

Na pitanje da li je tačno da mu je specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel eksplicitno tražio priznanje Kosova, a zauzvrat nudio investicije, Vučić je rekao da je sa njim imao pozitivan i dobar razgovor i da neće da odgovara na nagađanja i pretpostavke koje se pojavljuju u javnosti.

Aleksandar Vučić Printscreen: Youtube/ Tanjug

- Vi mislite da nam je neko drugi nešto drugo nudio, pošto slušam priče kako je podela izdaja...? Nama niko ništa ne nudi, sem da priznamo nezavisno Kosovo u celini granica nezavisnog Kosova. Ako znate nekog da mi je nešto drugo ponudio, pokažite mi ga - rekao je Vučić.

On je zatražio i da mu pokažu onog kome je navodno obećao da će da prizna nezavisnost Kosova.

- Naslušao sam se tih laži, kao što sedam godina slušam priče da nešto ne valja, a ceo svet se divi našoj ekonomiji. Bili smo na ivici ambisa, a danas je Srbija živa ekonomija koja brzo napreduje - rekao je Vučić.

O novm zakonu o poreklu imovine

Predsednik Srbije rekao je da će, kada bude usvojen novi zakon o poreklu imovine, insistirati da bude prvi čija će imovina biti ispitana.

- Videćemo da li će zakon biti usvojen sad ili u februaru. Ne mislim da je dobro da bude oruđe u izbornoj kampanji, jer mislim da bi mnogi vrlo teško objasnili svoju ogromnu imovinu - rekao je Vučić novinarima.

On je naveo da taj zakon neće doneti toliko velike ekonomske efekte, ali će doneti više morala i pravde, te da je uveren u njegovo usvajanje.

Istakao je da će insistirati da bude prvi čiju će imovinu ispitati jer, kako kaže, nema smisla da se ispituje imovina lidera opozicije Dragana Ðilasa ili Vuka Jeremića, a da on ne prođe kroz to.

Tek kada on bude ispitan, kaže, može se to tražiti i od ostalih.

- Insistiraću da ispitaju sve sto imam u inostranstvu, sve te kuće i apartmane od Atine do Beča, što su lagali ovih godina, da ispitaju postojanje bilo kog računa u banci mog ili člana moje porodice u inostranstvu. Da ispitaju svu imovunu u zemlji i da sa tim rezultatom izađemo pred građane da vide da od 2008. godine nemam nikakvo povećanje imovine, pogotovo od 2012. godine, kada sam preuzeo važne državne funkcije - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Longin

    24. oktobar 2019 | 16:51

    E, nemoj majke ti. Smiri se malo. Nije to iza Avale.

  • Miki

    24. oktobar 2019 | 13:56

    Albanske lazi u politicke svrhe treba odmah spreciti, predsednik Vucic hrabro istupa pred medjunarodnu zajednicu braneci Srbiju od lazi lidera sa KiM.

  • sasa

    24. oktobar 2019 | 14:09

    Moramo istrajati i boriti se do kraja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA