• 16

Novi ambasador SAD preneo poruku Trampa i Pompea: Građanima se obratio na srpskom jeziku

- Sjedinjene Američke Države veoma cene prijateljstvo i lične veze – koje smo gradili duže od jednog veka – i koje povezuju naša dva narod - rekao je novi ambasador SAD

  • 16

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poželeo je dobrodošlicu novom ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju i izrazio nadu da je obostrana želja da se odnosi dveju zemalja vrate na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, i da ćemo se u budućnosti više podsećati na ono što nas povezuje.

Ambasador Godfri je, prilikom predaje akreditivnih pisama, na srpskom jeziku rekao da u ime predsednika Donalda Trampa, državnog sekretara Majka Pompea i naroda Sjedinjenih Američkih Država, prenosi predsedniku i svim građanima Srbije najbolje želje, navedeno je u saopštenju iz Predsedništva.

- Sjedinjene Američke Države veoma cene prijateljstvo i lične veze – koje smo gradili duže od jednog veka – i koje povezuju naša dva naroda. Sada smo na početku jednog posebno važnog perioda tog prijateljstva. Kao ambasador, posvetiću se saradnji sa Vama i Vladom Srbije kako bismo pomogli Srbiji da ostvari svoj cilj evropskih integracija. Delimo vaše uverenje da Srbija ima potencijal da bude primer prosperiteta i mira u ovom regionu - rekao je novi ambasador SAD koji je juče stigao u Beograd.

Predsednik Vučić je konstatovao da je intenziviran politički dijalog Srbije i SAD, kao i da je vidljivije interesovanje američkih investitora za srpsko tržište.

Ambasador Godfri je rekao da predsednik Vučić i Srbija mogu da budu ponosni na ostvareni ekonomski napredak, koji potvrđuju i međunarodne finansijske institucije. On je rekao da SAD žele da pomognu taj ekonomski napredak, kao i regionalnu saradnju i bolje odnose na Zapadnom Balkanu.

Vučić i Godfri

Entoni Godfri i Aleksandar Vučić - Foto: FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Vučić je rekao da ceni podršku koju SAD pružaju Srbiji na evropskom putu, posebno kroz pomoć u sprovođenju neophodnih reformi. On je naglasio da je Srbija čvrsto na evropskom putu, ali da u isto vreme ostaje nezavisna zemlja, samostalna u odlučivanju.

Dvojica sagovornika su se saglasili da imenovanje specijalnih izaslanika – ambasadora Ričarda Grenela i zamenika pomoćnika državnog sekretara Metjua Palmera – predstavlja želju SAD da podrži dijalog Beograda i Prištine.

Iako za sada nema napretka u dijalogu, predsednik Vučić je rekao da je bio zadovoljan prilikom da razmeni mišljenja sa obojicom specijalnih izaslanika, kao i to da cenimo podršku u nalaženju kompromisnog, obostrano prihvatljivog i održivog rešenja.

Video: Skat najavio promenu stava SAD prema Srbiji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Moraju povuci nezakonito priznanje kosova zajedno sa svojim vazalnim drzavama i sa postivanjem granica priznatih u UN i sa postovanjem prici na razgovore o obestecenju Srbije i Srba.

  • Cetnik sa drine

    Nista netreba verovati zlotvorima

  • Boban

    Vi nama prijatelji?? haha dobar vic, prijatelj prijatelja ne bombarduje osiromasenim uranijumom i otima teritoriju, ko zna koliko je samo ljudi poginu zbog vas!.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima