• 9

Kurti najavio da će preispitati sporazume postignute sa Beogradom, Đurić traži reakciju EU

Kako prenosi Kosovo online, on je obećao da će se prvog meseca upravljanja baviti ovim problemom, ne zanemarujući pozitivne i negativne lekcije ovog važnog procesa za zemlju

  • 9

Pokret Samoopredeljenje zatražio je da trideset tri sporazuma postignutih između Beograda i Prištine budu preispitani, a lider te stranke i kandidat za premijera tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio je da će prvo videti koji su sporazumi sprovedeni i kako su uticali na živote građana. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić smatra da on takvim stavom "sahranjuje" šanse za normalizaciju odnosa.

Aljbin Kurti je rekao da mora videti šta je primenjeno, da vidimo kakav je uticaj tih sporazuma na život građana. Kako prenosi Kosovo online, on je obećao da će se "prvog meseca upravljanja baviti ovim problemom, ne zanemarujući pozitivne i negativne lekcije ovog važnog procesa za zemlju".

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Marko Đurić, ocenio je danas da stav mogućeg novog kosovskog premijera da treba preispitati postignute sporazume u dijalogu Beogradu i Prištine, "zajedno s njegovim protivljenjem kompromisu", "sahranjuje" šanse za normalizaciju odnosa.

SRBIJA KIM KANCELARIJA

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

- EU bi morala konačno da kaže da li njena reč ima ikakvu težinu i da li dogovori koji su postizani uz njene garancije imaju ikakvu vrednost - dodao je Đurić.

- Kurti, koji očigledno ne zna čak ni koliko sporazuma je postignuto, morao bi da zna da, zajedno sa drugim separatističkim liderima, 2.377 dana, 389 nedelja, 78 meseci, 6,5 godina Priština laže ceo svet o formalno-pravno preuzetoj obavezi da formira Zajednicu srpskih opština -  navodi se u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima Kurti "laže albanski narod, laže međunarodnu zajednicu i EU".

- Poništavanjem briselskih dogovora, Kurti okreće točak istorije unazad i treba da bude svestan odgovornosti i mogućih posledica takvog ponašanja - zaključio je Đurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Samo UN je legalan i NAROD ,SRBI.SVE U UNe i rez. 1244.

  • eNL

    što kaže naš narod, došlo vreme "KURTE i murte "

  • Partizan pa Bog

    On kurta ako povuce potpis sa bilo kojeg sporazuma koji je podpisan ! U tom slucaju Srbija ima pravo da ponisti sve sporazume cak i misljenje suda koje je naj vise nastetilo Srbiji . Tako je stvorena granica izmedju Srba i Srba , jos traziti od UN da se strikno postuje rezolucija 1244 i traziti od UN da posalje vojsku UNa da razdvoji Srbe i sipce i da ih postave na granici sa siptarijom u albaniji , da im ukinemo prolaz kroz Srbiju da im oduzmemo sva Srpska dokumenta i proglasimo celu zonu gde su siptari tororistickom i tako da i mi trazimo vojnu intervenciju zapada u borbi protiv terorista.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima