• 7

Đilas optužio Grad zbog spalionice u Vinči, Vesić odgovorio: Laž je da smo zadužili građane

Nismo opteretili građane, jer smo smanjili cenu grejanja i cenu naknade za odvoženje smeća, tako da građani neće plaćati nijedan dinar više račune nego ranije - rekao je zamenik gradonačelnika

  • 7

Predsednik Stranke slobode i pravde i jedan od lidera SzS Dragan Ðilas rekao je da je izgradnja spalionice u Vinči "najveća pljačka u istoriji Srbije", kao i da je od Beograđana „ukradeno 1,8 milijardi evra“, koliko tvrdi da ukupno košta spalionica. Reagujući na te navode, zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, poručio je da je ceo proces u vezi sa javno-privatnim partnerstvom za rešenje deponije Vinča, počeo 2007. godine, kada je Ðilas bio ministar u vladi Vojislava Koštunice i kada je na vladi glasao da počne taj proces.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da je izgradnja spalionice u Vinči "najveća pljačka u istoriji Srbije", kao i da je od Beograđana "ukradeno 1,8 milijardi evra", koliko tvrdi da ukupno košta spalionica.

On je naveo da umesto toga može,a što je predloženo, da se napravi spalionica uz ulaganje 179 miliona evra, pri čemu bi struja koja se proizvodi ostala vlasništvo grada, a sve bi se finansiralo kreditom EIB ili EBRD sa rokom otplate od 30 godina.

Goran Vesić, Dragan Đilas

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Reagujući na to Vesić je rekao da je Ðilas, kao gradonačelnik Beograda 2011. godine, predložio da se napravi javno-privatno partnerstvo za deponiju Vinča.

- I po njegovom predlogu svaka porodica je trebalo da plaća taksu od 127 evra godišnje. Za 30 godina svaku porodicu je hteo da zaduži u Beogradu za 3.800 evra. Tako je Ðilas imao nameru da radi spalionicu na deponiji Vinča - naveo je Vesić.

Rekao je da je Ðilas planirao da uzme kredit od 179 miliona evra, sa kamatama, kaže, od verovatno pet, šest ili sedam odsto, da onda građani plaćaju 127 evra godišnje i da tako vraća kredit.

- To može da se vidi iz dokumenata. Na njegov predlog je Skupština grada 2011. godine tu odluku usvojila - dodao je Vesić i istakao da aktuelna gradska vlast nije zadužila Beograd, već je pronašla partnera koji će da uloži svojih 330 miliona evra.

Goran Vesić, Dragan Đilas

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

- Nismo opteretili građane, jer smo smanjili cenu grejanja i cenu naknade za odvoženje smeća, tako da građani neće plaćati nijedan dinar više račune nego ranije i neće biti opterećeni plaćanjem takse koju će uvesti grad, već će druge račune plaćati manje. U tome se vidi razlika između nas i njega - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je istakao da je Ðilas sve što je danas rekao, mogao da kaže kao odbornik Skupštine grada, jer je gradski parlament dva puta raspravljao o JPP za Vinču.

- Dva puta sam ovo javno govorio, ali Ðilas nije prisustvovao sednicama. Kada je imao priliku da priča tamo gde je mesto o tome, nije dolazio na sednice. Sve o čemu Ðilas priča se svodi na krađu, jer on misli da svi na vlasti treba da rade ono što je on radio, tj. da kradu, ali moram da ga razočaram - otkad njega nema u Skupštini grada, nema krađe - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • KK

    Najveca pljacka u Srbiji je bio ON, hospitalizujte ga jer postaje opasan po okolinu!!!

  • Зоран Ловћенац

    Хапсите већ једном тог битангу...

  • Blok

    Dokle ce narod da se prima na ove tralala price ovih politicara.Svi posteni,sve za dobro naroda,hahah.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima