• 2

Dačić i Godfri položili zastavu SAD koja se uz srpsku pre 100 godina vijorila na Beloj kući

To je, ujedno, bio prvi put da se zastava neke druge države vijorila na Beloj kući

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa novim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Entonijem Godfrijem.

Šef diplomatije je poželeo dobrodošlicu novom američkom ambasadoru i puno uspeha na ličnom i profesionalnom planu tokom njegovog mandata u Republici Srbiji.

Tokom razgovora je izražena obostrana spremnost za nastavak rada u oblastima od zajedničkog interesa s ciljem osnaživanja odnosa dve zemlje, kao i za jačanjem konstruktivnog i dinamičnog političkog dijaloga.

Ivica Dačić - Entoni Godfri

Ivica Dačić i Entoni Godfri - Foto: mfa.gov.rs

Istaknuto je da bi trebalo nastaviti sa isticanjem pozitivnih primera istorijskog savezništva, poput prošlogodišnjeg obeležavanja stogodišnjice podizanja srpske zastave na Beloj kući, kao i drugih primera savezništva naše dve zemlje tokom dva svetska rata i, uopšte, kroz istoriju.

Nakon susreta, u Muzeju srpske diplomatije Ministarstva spoljnih poslova, ministar Dačić i ambasador Godfri svečano su položili američku zastavu koja se pre 100 godina, zajedno sa srpskom, vijorila na Beloj kući. To je, ujedno, bio prvi put da se zastava neke druge države vijorila na Beloj kući.

Ivica Dačić - Entoni Godfri

Ivica Dačić i Entoni Godfri - Foto: mfa.gov.rs

Šef srpske diplomatije je tom prilikom predstavio dokumenta koja simbolizuju neke od najznačajnijih momenata u zajedničkoj istoriji odnosa dveju zemalja, među kojima je i telegram koji je predsednik Vilson uputio predsedniku Vlade Nikoli Pašiću u kojem se izražava divljenje odvažnom srpskom narodu za herojstvo tokom Prvog svetskog rata.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Sa siptarima amerika nece dobiti nista ,sa Srbima je prokockala svoje sanse.Grdno su pogresili,mogu pitati hitlera .

  • Neca

    U ovim čupavim vremenima, njima su šiptari bitni zbog "vitalnih interesa za bezbednost Amerike", a Srbija im je kamen spoticanja.Daleko im kuća, s' tim da njima naša neka nikada ne bude dostupna.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima