• 1

Brnabić se sastala sa članovima radne grupe za medijsku strategiju

Članovi Radne grupe obavestili su premijerku da su razmotrili i preporuke i komentare na Nacrt strategije koje je izradio ekspert Evropske komisije iz Brisela dr Frančesko Šakitano

  • 1

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja.

Naime, radna grupa čiji je mandat bio obnovljen na mesec dana završila je rad na usaglašavanju otvorenih pitanja u tom dokumentu i predala ga Vladi 23. oktobra 2019. godine.

Članovi Radne grupe obavestili su premijerku da su razmotrili i preporuke i komentare na Nacrt strategije koje je izradio ekspert Evropske komisije iz Brisela dr Frančesko Šakitano.

Ana Brnabic

Sastanak premijerke sa radnom grupom - Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

U skladu sa dogovorom, novi nacrt strategije i izveštaj koji se odnosi na komentare eksperta Šakitana biće dostavljeni na mišljenje Evropskoj komisiji, a po dobijanju mišljenja očekuje se završetak procedure za usvajanje dokumenta.

Brnabić je zahvalila članovima Radne grupe na konstruktivnom radu u proteklih mesec dana kako bi dokument bio usaglašen u skladu sa dogovorom i istakla da je to još jedna potvrda da je proces usvajanja strategije inkluzivan i transparentan.

Ona je takođe zahvalila i predstavnicima međunarodnih organizacija i partnerima, koji su aktivno podržali ceo proces usvajanja strategije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima