• 1

"Srbija je važna za stabilnost regiona": Fajon optimista kada je proširenje EU u pitanju

Ona je napomenula da je Srbija važna zemlja za stabilnost regiona, kao i da očekuje da će se nastaviti sa otvaranjem pregovaračkih poglavlja, saopšteno je iz parlamenta

  • 1

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas sa predsedavajućom Delegacije EP u Parlamentarnom odboru za stabilizaciji i pridruživanje EU-Srbija Tanjom Fajon, koja je istakla da je optimista da će proširenje EU ostati visoko na agendi.

Ona je napomenula da je Srbija važna zemlja za stabilnost regiona, kao i da očekuje da će se nastaviti sa otvaranjem pregovaračkih poglavlja, saopšteno je iz parlamenta.

Navela da joj je kao poslanici i predsedavajućoj Delegacije EU u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje izuzetno važno da se nastavi za aktivnim radom na proširenju EU na region Zapadnog Balkana.

Fajon i Gojković, koje su se sastale uoči 11. sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija, koji će biti održan u sredu i četvrtak u srpskom parlamentu, razgovarale su o evrointegracijama Srbije, kao i aktuelnim pitanjima u vezi sa radom Narodne skupštine.

Gojković je navela da predstojeći sastanak Parlamentarnog odbora predstavlja priliku da se sagleda aktuelna situacija u pogledu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i ukazala da očekuje da se primeti napredak u radu Skupštine Srbije, koja je primenila sugestije iz Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije.

Gojković je napomenula da je u oktobru održana prva runda međustranačkog dijaloga u Narodnoj skupštini uz posredovanje Evropskog parlamenta u cilju unapređenja izbornog ambijenta, kao i da u novembru predstoji nova runda razgovora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • W

    Ne bi bilo loše da pitate Kiju, Lunu i Sloba šta misle o ovome:) Anabel, ipak si ti denserka, pa rekoh..

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima