• 0

Poslanici Skupštine Srbije postavljali pitanja izvršnoj vlasti

Skupština Srbije počela je raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda koji predviđa uspostavljanje jedinstvenog sistema za prijem obeveštenja o incidentima

  • 0

Skupština Srbije nastavila je danas zasedanje, a sednica je počela postavljanjem poslaničkih pitanja.

Između ostalih, šef poslaničke grupe SRS Vojislav Šešelj pitao je danas premijerku Anu Brnabić zašto je Vlada Srbije pristala da bude partner u pregovorima između vladajućih stranaka i jednog dela opozicije, od kojih su neke vanparlamentarne stranke, a zanemarena je SRS.

On je rekao da su predstavnici OEBS-a zvali i njega na razgovore, ali da on, kako kaže, neće da razgovara sa strancima o unutrašnjim problemima Srbije.

Poručio da sve stranke u izbornom procesu treba da imaju jednako medijsko predstavljanje, dodavši da to ne može biti privilegija stranaka koje imaju najviše novca. Takođe, naveo je da bi moralo da se zabrani "podmićivanje građana" jer se, kako kaže, "stranke nameću koja će više ulja, brašna, sirćeta, pa i frižidera da podele građanima".

SRBIJA SKUPSTINA BUDZET

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Poslanik Stranke moderne Srbije (SMS) Vladimir Đurić pitao je danas premijerku da pojasni nedavno potpisan sporazum između Srbije i Rusije o saradnji na izgradnji Centra za nueklarne nauke, tehnologije i inovacije u Vinči.

Upitao je šta će taj centar raditi, ko će raditi na njegovoj izgradnji i koji su benefiti za Srbiju u ekonomskom i naučnom smislu.

Poslanik Pokreta za spas Srbije - Nova Srbija Đorđe Vukadinović pitao je Vladu Srbije o zaključku iz decembra 2012. godine o otvaranju integrisanog upravljanja administrativnih prelaza na Jarinju, Merdaru, Brnjak i Končulj, pitajući zašto sporazum koji je prethodna vlast parafirala nije poništen ili primenjen na prihvatljiv način, ako nije dobar, kako tvrdi aktuelna vlast.

Poslanik SNS Goran Pekarski pitao je da li je neko od nadležnih iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde i Tužilaštva Srbije došao u posed knjige "Narod neće", u kojoj se radi o "političkom profiteru" Dragan Đilasu.

Skupština Srbije počela je danas raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda koji predviđa uspostavljanje jedinstvenog sistema za prijem obeveštenja o incidentima. Na taj predlog zakona podneto je 12 amandmana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima