• 0

Brnabić na sastanku sa premijerom i predsednikom Grčke

Brnabić boravi u jednodnevnoj poseti Atini gde će učestvovati na 4. samitu "EU-Arab World Summit"

  • 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić imala je danas u Atini odvojene sastanke sa predsednikom i premijerom Grčke, Prokopisom Pavlopulosom i Kirijakosom Micotakisom.

Brnabić boravi u jednodnevnoj poseti Atini gde će učestvovati na 4. samitu "EU-Arab World Summit".

Četvrti samit EU-Arab pod nazivom "Strateško partnerstvo" okupiće političke i poslovne lidere evro-mediteranskog prostora kako bi razgovarali o regionalnim ekonomskim i bezbednosnim izazovima.

Ana Brnabić

Premijerka Srbije na sastanku Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Samit će se fokusirati na teme ekonomske saradnje i investicija, pre svega u oblastima energetike, infrastrukture, inovacija, tehnologije, i zdravstvene zaštite.

Premijerka Brnabić govorila je na otvaranju Samita na temu "Evropa i Arapski svet: tranzicija i geopolitika", zajedno s predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom, premijerima Grčke, Hrvatske i Albanije, Kirijakosom Micotakisom, Andrejem Plenkovićem i Edijem Ramom, najavljeno je iz njenog kabineta.

Ana Brnabić

Ana Brnabić - Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Kako se ocenjuje, jačanje saradnje Evrope i arapskog sveta, posebno u oblastima ekonomije i diplomatije, danas je ključno za očuvanje i unapređenje regionalne i globalne stabilnosti, a učešće na samitu Brnabićeve izražava opredeljenost Srbije da ima aktivniju ulogu u stabilizaciji prilika u evro-mediteranskom prostoru i da jača političke, bezbednosne i ekonomske veze sa partnerima iz arapskog sveta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima