• 1

Snažna podrška Srbiji po pitanju KiM: Vučić se sastao sa kiparskim ministrom

Vučić je istakao veliki značaj koji Srbija pridaje čvrstom prijateljstvu sa Kiprom, zasnovanom na razumevanju, poverenju i solidarnosti

  • 1

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom odbrane Kipra Savasom Angelidisom, koji je ponovio snažnu podršku Kipra suverenosti i teritorijalnoj celovitosti Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je istakao veliki značaj koji Srbija pridaje čvrstom prijateljstvu sa Kiprom, zasnovanom na razumevanju, poverenju i solidarnosti.

On je zahvalio na pomoći Kipra u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije, pre svega nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i izrazio čvrst stav Srbije o podršci teritorijalnoj celovitosti Kipra.

Aleksandar Vucic, Savas

Delegacije Srbije i Kipra - Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Dvojica sagovornika su se saglasili da su dobri politički odnosi osnova za raznovrsnu saradnju, koja uključuje i oblast odbrane, za šta postoji obostrani interes.

Ministar Angelidis je rekao da njegova zemlja ceni angažovanje pripadnika Vojske Srbije u Misiji UN na Kipru.

Vučić je ministra Angelidisa zamolio da predsedniku Kipra Anastasijadisu prenese pozdrave i iskrenu zahvalnost za njegovu snažnu podršku evrointegracijama Srbije, koju otvoreno izražava pred svojim kolegama u Evropskoj uniji.

Aleksandar Vucic, Savas

Sastanak delegacija - Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

On je takođe istakao očekivanje da uskoro bude održana treća zajednička sednica vlada dveju zemalja, kako bi se nastavio razgovor o konkretnim zajedničkim projektima i drugim vidovima saradnje.

Angelidis je upoznao predsednika Vučića sa dešavanjima u Istočnom Mediteranu.

Vučić je rekao da Srbija očekuje da se sve aktivnosti u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Kipra odvijaju u skladu sa međunarodnim pravom i uz saglasnost kiparskih vlasti, kako bi se izbeglo pogoršanje bezbednosne situacije u regionu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Sa prijateljima prijateljski otvarati vrata u svim mogucim aranzmanima.Zapad pritiskati da nemoralno i nezakonito priznanje Kosove moraju povuci.Rez 1244 i UN su jedine adekvatne za resenje kosovske krize.Neprimjerena sila zapada protiv Srba takodje mora biti osudjena u UN.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima