Kurti ponovo provocira: Pomenuo bezbednosnu situaciju na KiM, Đurić mu poručio da je opsednut Srbima

Kurtijeve patologije diraju u same temelje postojanja i identiteta Srba u našoj južnoj pokrajini, i oni će, uz podršku svoje države Srbije, nastaviti da se svim snagama bore za svoja nacionalna i demokratska prava - naveo je Ðurić

  • 1
Aljbin Kurti, marko Đurić Foto: Tanjug/AP, Sava Radovanović

Predsednik Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti rekao je da su Srbi na Kosovu preplašeni "paralelnim strukturama Beograda na Kosovu". Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocenio je da je Kurtijeva "opsesija" Srbima i Srbijom dobila sasvim novi izraz u njegovoj tvrdnji da se srpski narod na Kosovu i Metohiji plaši Beograda, a ne "albanskih nasilnika i šovinista".

Lider Samoopredeljenja u intervjuu za bosanski klix.ba rekao je da su Srbi na Kosovu preplašeni "paralelnim strukturama Beograda na Kosovu" pogotovo posle ubistva Olivera Ivanovića, kao i da se ne plaše Albanaca, već Srbije.

Reagujući na te navode, direktor Kancelarije za KiM poručio je da je Zajednica srpskih opština nasušna potreba Srba na Kosovu i Metohiji i sredstvo da se sačuvaju upravo od, kako kaže, nasilnika poput Kurtija, a da to što on negira obavezu njenog formiranja svedoči o tome da je srpski narod spreman da toleriše samo ako se pretvori u kolektiv bez ikakvih prava i političkih ambicija.

SRBIJA KIM KANCELARIJA Foto: Tanjug/Zoran Zestic

- Za Kurtija su dobri samo Srbi poput Nenada Rašića i Rade Trajković, koji govore i deluju kao da su veći Albanci od Albanaca, i njegova strastvena želja je da Srbi postanu saučesnici u njegovim velikoalbanskim sanjarijama, međutim nade su mu uzaludne - naveo je Ðurić.

On je rekao da se Srbi politički okupljaju iza Srpske liste upravo zato što su svesni da su Kurti i njegovi šovinisti najozbiljnija pretnja opstanku našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

- Kurtijeve patologije diraju u same temelje postojanja i identiteta Srba u našoj južnoj pokrajini, i oni će, uz podršku svoje države Srbije, nastaviti da se svim snagama bore za svoja nacionalna i demokratska prava - naveo je Ðurić.

Predsednik Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti rekao je u intervjuu za bosanski klix.ba da su Srbi na Kosovu preplašeni "paralelnim strukturama Beograda na Kosovu", pogotovo posle ubistva Olivera Ivanovića, kao i da se ne plaše Albanaca, već Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mića

    30. oktobar 2019 | 18:55

    Ne plašim i ne bojim se nikoga,osim Boga,pa šta košta da košta..Svojim poštenjem to i potvrđujem.Živim na jugu za mene AP Kosovo i Metohija i za mene je to Rep.Srbija.Isto tako odgajam i decu.Moj ovakav stav znaju i moje komšije Albanci,sa kojima gotovo svaki dan ispijamo kafe a žene nekad i češće.Svoje volimo a komšijske običaje i veru poštujemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA