• 1

Đurić sa ambasadorom Švedske o situaciji na KiM i dijalogu Beograda i Prištine

Ðurić je sagovorniku predočio da u Prištini na vlast dolaze političke snage koje su dosadašnjom političkom praksom dokazale da su protiv dijaloga i da su pretnja za regionalnu stabilnost

  • 1

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić razgovarao je danas sa ambasadorom Švedske u Srbiji Janom Lundinom kome je ukazao na težak položaj i probleme Srba u pokrajini i objasnio veoma komplikovanu situaciju u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

Ðurić je sagovorniku predočio da u Prištini na vlast dolaze političke snage koje su dosadašnjom političkom praksom, retorikom i programskim opredeljenjima dokazale da su protiv dijaloga i da su pretnja za regionalnu stabilnost, saopšteno je iz Kancelarije.

Veoma je, prema Ðurićevim rečima, opasno i to što je interregnum u Prištini iskorišćen za pojačavanje pritiska prema srpskom narodu, čija se politička volja iskazana na poslednjim pokrajinskim izborima sistematski zanemaruje, i kome se otvoreno preti upadima takozvanih kosovskih specijalaca na sever pokrajine.

Ðurić je, takođe, konstatovao i da se sada već višemesečna praksa protivpravnog zabranjivanja ulaska u pokrajinu predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Srbi stavljaju pred ozbiljne egzistencijalne izazove, jer je Kancelarija glavni kanal za realizaciju ekonomske pomoći našem narodu.

direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić razgovarao je danas sa ambasadorom Švedske u Srbiji Janom Lundinom-Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je istakao da će Srbija uložiti sve napore da destabilizacija regiona bude izbegnuta i da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen, pod uslovom da nove prištinske vlasti stvore minimalne preduslove za to.

Strateško opredeljenje Beograda je, prema Ðurićevim rečima, snaženje regionalne saradnje i stvaranje preduslova za zajednički ekonomski i demokratski napredak, ali jezik pretnji, ultimatuma i ucena kojim se služi Priština ne doprinosi ostvarenju tog cilja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • DARKO 100%

    Moj utisak su ambasadorove cipele,nece voda u njih niti se prsti smrznuti

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima