• 9

Balkanska unija kao priprema za EU: Da li je ovo rešenje za Srbiju i zemlje Zapadnog Balkana?

To bi bio model ekonomske unije zemalja regiona koja bi sarađivala sa EU do punopravnog članstva svake zemlje ponaosob

  • 9

U trenutku kada iz evropske administracije stižu vesti da bi zemljama Zapadnog Balkana, umesto punopravnog članstva u EU, moglo da bude ponuđeno ekonomsko partnerstvo, pojavio se plan B, koji se iskristalisao iz insistiranja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na pojačanoj regionalnoj saradnji, piše "Kurir".

To bi, kako navodi neimenovani izvor lista iz diplomatskih krugova, bio model ekonomske unije zemalja regiona koja bi sarađivala sa EU do punopravnog članstva svake zemlje ponaosob.

- Zapadni Balkan treba bolje da se poveže. To bi bio model ekonomske unije u kojoj sve zemlje sarađuju, ekonomski jačaju svoja tržišta i, kada dođe vreme za prijem, u EU uđu kao ekonomski jake zemlje - objašnjava izvor ovog lista.

Prema saznanjima ovog lista, Vučić je podršku za ideju o tesnoj regionalnoj saradnji dobio od predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Jug

    Jugoslaviju uništili ekonomki..razorili..ceo Balkan živi od polovne robe zapada..kome bi oni to prodali..polkpili najbolju radnu snagu..sad hoće da nas ponovo spajaju ekonomski..ko je bre ovde lud..gde nam prodjoše 35 godina..

  • Yu

    Ekonomska unija je odlicna ideja. A za mrzitelje Jugoslavije nema o cemu da brinu. Unija bi se odnosila samo na ekonomiju. Uklonile bi se administrativne I fizicke barijere za nesmetanu ekonomsku saradnju. Sve drugo bi bil isto.

  • Zemlin

    Nije nam bilo dosta...?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima