• 1

Ne vidim smisao razgovora sa Kurtijem posle svih njegovih izjava: Vučić o dijalogu i stanju na KiM

Ne znam o čemu bismo razgovarali. Kao što je Kenedi rekao da pregovarate samo po principu "ono što je moje je moje, a možemo da razgovaramo samo o onome što je tvoje" na to ne pristajem - poručio je Vučić

  • 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne vidi smisao bilo kakvih razgovora sa Aljbinom Kurtijem posle svih izjava koje je dao.

- Ne znam o čemu bismo razgovarali. Kao što je Kenedi rekao da pregovarate samo po principu "ono što je moje je moje, a možemo da razgovaramo samo o onome što je tvoje" na to ne pristajem - poručio je Vučić gostujući na TV Pink.

Kazao je da je Kurti rekao da će sa njim igrati šah, ali je Vučić kazao da je neophdodno nešto pomalo znati o toj igri da bi se igrala.

- Pokušao je Izetbegović, koji igra prilično dobar šah. Šah je ozbiljna igra. Šah neće nikada igrati protiv mene jer bi bio teško poražen - naglasio je on.

Aljbin Kurti

Foto: Tanjug/AP

Što se sastanka Kurtija sa manjinama, na koji nije pozvao Srpsku listu, tiče, Vučić kaže da Albanci rade sve što smo mi radili 80-tih i 90-tih godina, kada smo imali „naše“ Albance, a nismo razumeli šta većina Albanaca želi, a oni su, kako su tvrdili, želeli samu republiku.

- Nismo ih slušali, jer ih nismo videli, a tako oni sada rade sa Srpskom listom. Hoće da vide samo svoje privatne poslušnike. To je ogromna greška, a ujedno i protivzakonito, čak i po njihovim zakonima - objasnio je on.

Vučić je kazao da to pokazuje kako su sve nervozjiji, gube tlo pod nogama, a to nije loš signal za nas. Situacija u kojoj je Kosovo i Metohija ostavljeno, prema njegovim rečima, je bila katastrofalna - Albanci su proglasili nezavisnost, uspostavili sve elemente državnosti uz pomoć zapadnih sila.

- Pametnom, mudrom i odgovornom politikom uspeli smo to pitanje da izdignemo i vratim prisustvo Srbije i šanse da se Srbija pita za kosovskometohijske stvari mnogo više nego ranije - zaključio je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Sa kosovom pregovori mogu biti samo u parlamentu Srbije ili u UN gdje se Mora oformiti nepristrasna komisija I da ta komisija po zakonima UN I rez.1244 donese obavezujujuce odnose albanaca u kosovu prema Srbiji.Povladtice DA,teritorija NIKOME.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima