• 7

Delegacija Srpske liste se sastala sa Palmerom: "Ukidanje taksi, pa vraćanje za pregovarački sto"

Na kraju sastanka delegacija Srpske liste je ponovila jasan stav, da SL nikada nije bila deo problema, već deo rešenja, uz puno uvažavanje interesa srpskog naroda - navodi se u saopštenju.

  • 7

Potrebno je najhitnije ukinuti takse na robu iz centralne Srbije i nastaviti dijalog u cilju kompromisnog rešenja, rekli su predstavnici Srpske liste specijalnom predstavniku SAD za zapadni Balkan Metju Palmeru.

Delegacija SL, predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Daliborom Jevtićem i Igorom Simićem, imala je danas sastanak sa Palmerom i ambasadorom SAD u Prištini Filipom Kosnetom, na kome je analizirana postizborna situacija na Kosovu i Metohiji, sa posebnim akcentom na nastavak dijaloga Beograda i Priština, u cijju smanjenja tenzija i očuvanja mira.

- Predstavnici Srpske liste su predočili jasan stav da je potrebno najhitnije ukinuti takse i nastaviti dijalog u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja. Što se tiče učešća u vladi, mi u tu vladu pod ovakvim uslovima nećemo trčati, jer nama nisu potrebne funkcije zarad njih samih, već u cilju zaštite interesa srpskog naroda - saopštila je SL.

Palmer je podvukao da su SAD posebno zainteresovane za brzo formiranje vlade i što skoriji nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i puno poštovanje vladavine prava, što će omogućiti razvoj ekonomije i bolji život svih građana.

- Na kraju sastanka delegacija Srpske liste je ponovila jasan stav, da SL nikada nije bila deo problema, već deo rešenja, uz puno uvažavanje interesa srpskog naroda - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • ANTE BAN

    Ako je srpska lista tako zatražila, onda Palmer mora da posluša! I- ne samo Palmer, nego mora da posluša i čitavo Kosovo i Palmer!

  • Bole

    Kosovo je Srbija bilo i bice pregovorii se tu zavrsavaju. Amerikanci neka resavaju svoje problieme mi smo sposobni da resavam svoje. Amerikanci brisite sa Kosova dok jos imate vremena.

  • Rastko

    Mora da postuju drzavu u kojoj zive tako je to i u Srbiji i svuda u svetu.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima