• 11

"Ako neko sanja da birački spisak može biti 100 odsto ažuran, onda to nije realno"

Uvezali smo matične knjige umrlih i matične knjige venčanih sa jedinstvenim biračkim spiskom,tako da se jedinstveni birački spisak praktično ažurira po automatizmu - rekao je Ružić

  • 11

Jedinstveni birački spisak nikad nije bio ažurniji i ni na koji način ne može da utiče na regularnost izbornog ishoda, izjavio je danas ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

- Uvezali smo matične knjige umrlih i matične knjige venčanih sa jedinstvenim biračkim spiskom,tako da se jedinstveni birački spisak praktično ažurira po automatizmu - rekao je Ružić za RTS.

Prema njegovim rečima, i pre predloženih mera urađen je nadzor u svim gradskim i opštinskim upravama, urađeno je i 60 vanrednih nadzora i utvrđeno 306 mera za otklanjanje nekih nepravilnosti.

- Naravno da je ranije bilo nepravilnosti, ali ne u meri da bi mogle da utiču na ishod izbora, a sada su sve te mere uklonjene do onog nivoa do koga je to moguće. Ako neko sanja da birački spisak može da bude 100 posto ažuran onda to nije realno. Mislim da smo mi napravili iskorak, jer je zahvaljujući digitalizaciji omogućeno da otklonimo te nepravilnosti što smo u velikoj meri i učinili. Veoma smo posvećeni toj temi da ne bi niko mogao da ospori regularnost izbornog procesa - naglasio je ministar.

Srbija, izbori, glasanje, glasačka kutija, ilustracija

Foto-ilustracija: Tanjug/Oksana Toskić

Govoreći o dijalogu vlasti i opozicije kada je reč o izbornim uslovima, Ružić kaže da je sam dijalog nešto za šta je vlast bila uvek opredeljena, ali da je on, nažalost, izašao iz institucija da bi se na neki način vratio u institucije preko Fakulteta političkih nauka i drugih organizatora sesija predstavnika dijaloga vlasti i opozicije.

- Svaki dijalog je dobrodošao i nadam se da će razum prevladati kod onih koji tvrdokorno zastupaju bojkot. To je jedan deo opozicije koja se tvrdokorno zalaže za bojkot, iako oni još nisu ni raspisani - rekao je Ružić.

On je najavio i javnu raspravu o izmenama zakona o referendumu koji treba da se uskladi sa Ustavom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GE

    Mene ne treba da imate na spisku,neću da gladam ni za vas ni za druge,lakše mi je ako ne dam podršku onome ko ne radi za ljude koji ga glasaju.

  • Fil

    Za vas je sve što je normalno nemoguće. Ali zato je moguće da živite ko grofovi. Mnogo bih se obradovao kada bi došao dan da svi položite račune, za sve što ste uradili ovom narodu. Svi političari su bili i ostali kancer Srbije.

  • Zoran

    Da li g-din Ruzić o ovoj temi govori kao "ministar" ili "mladji referent".???

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima