Vučić u ponedeljak s vrhom SNS o napadima na stranku, situaciji na KiM i investicionom planu

Na dnevnom redu će se naći i situacija na KiM gde glasovi sa izbora još nisu prebrojani, a kandidat za premijera Aljbin Kurti najavljuje da neće uvažiti volju birača

  • 1

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić zakazao je za ponedeljak sednicu Predsedništva SNS na kojoj će se raspravljati o odnosima u vladajućem bloku, jer u toj stranci sumnjaju u lojalnost pojedinih koalicionih partnera, pišu "Novosti".

Prema saznanjima lista, razmatraće da li će se i kako braniti od udara koji stižu i od stranaka iz saveza.

"Novosti" napominju da se sve dešava posle izjave lidera PSG Sergeja Trifunovića koji je rekao da se često čuje sa predsednikom SPS ivicom Dačićem, kao i da ga Dačić zove "zbog svega i svačega".

Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da Ivica Dačić i SPS imaju pravo na svoje političko delovanje i da Dačić radi ono što je posao njegove partije.

Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Sve u redu, i mi ćemo svoj - rekao je Vučić i istakao da ništa ne očekuje ni od SPS, inače koalicionog partnera, niti od političkih protivnika, te da je jasno da SNS mora dobro da se pripremi za naredne izbore.

On je tako odgovorio na molbu da prokomentariše tvdnje Sergeja Trifunovića da ga Dačić zove i moli da ga ne napada, te na pitanje da li ga brinu navodi da je Dačić spreman da ga izda.

Ne misli, kaže, da je Trifunović istinoljubiv čovek, ali nema razloga ni da sumnja u ono što je rekao.

Dačić radi ono što je posao njegove partije, kaže Vučić i navodi da SPS ima pravo na na svoje političko delovanje, ali i ističe da naprednjaci moraju dobro da se spreme za izbore.

Ivica Dačić, sajam medija Foto: Milena Đorđević

- Moramo da znamo da prvi put kad budemo imali u mandatima 49 odsto, znači 43 odsto u glasovima, da ne bismo mogli da formiramo vladu, iako bismo imali ubedljivu pobedu, možda i tri puta više glasova od drugoplasiranog - rekao je Vučić i dodao da to za njega ne bi bilo iznenađenje.

To je, kaže, govorio i pred prošle izbore, bez ozbira što su SNS i SPS tada četiri godine bili u koaliciji. Podsetio je i da je SNS u koaliciji sa SPS zato što ih je on pozvao, iako nije morao, jer su naprednjaci imali dovoljno mandata da naprave vladu.

Vučić je primetio i da su naprednjaci i on jedina meta u tabloidima, iako postoje i "neuporedivo lakše mete".

- Kad ste videli u medijima koji su pod direktnom Ðilasovom kontrolom da napađu nekog drugog sem mene ili nekog iz SNS? Nikad - rekao je Vučić.

"Novosti" navode da će vrh naprednjaka u ponedeljak razmatrati i situaciju na KiM gde glasovi sa izbora još nisu prebrojani, a kandidat za premijera Aljbin Kurti najavljuje da neće uvažiti volju birača. Razgovaraće se i o nacionalnom investicionom planu koji je Vučić već najavio.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strahinja

    2. novembar 2019 | 21:13

    Bože pomozi narodu u Srbiji oslobodi nas svih nedaća i psihopata ! Amin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA