Intervju Pacolija u Sarajevu, poruka ka Vučiću: Jedina šansa vam je da priznate Kosovo

Pacoli je takođe izneo ideju o stvaranju slobodne ekonomske zone koja bi obuhvatala, kako je naveo, deo južne Srbije, sever Kosova i Sandžak

Bivši šef tzv. kosovske diplomatije i predsednik "Alijanse za novo Kosovo" Bedžet Pacoli kazao je da se sa Srbijom o svemu može razgovarati, samo ne o tri stvari, a to su, kakao je naveo, "nezavisno Kosovo, Ustav Kosova i granica".

On je za televiziju "Face" iz BiH rekao i da za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ima jasnu poruku.

- Vučiću imate samo jednu šansu, da priznate Kosovo. To je realnost. Ta država je rođena i nema vraćanja nazad. To je jedino rešenje, a sve ostalo će ići lakše - kazao je Pacoli.

Naglasio je da je to isto poručivao i Slobodanu Miloševiću ranije, potencirajući da je tzv. Kosovo davno rođena država. Smatra i da je priča o razgraničenju između Srbije i Kosova u smislu razmene teritorija "nemoguća i vrlo opasna".

Pacoli je takođe izneo ideju o stvaranju slobodne ekonomske zone koja bi obuhvatala, kako je naveo, deo južne Srbije, sever Kosova i Sandžak.

On je rekao da bi to bio poseban ekonomski prostor koji bi bio poveren nekoj svetskoj menadžerskoj firmi, uz finansijsku pomoć EU kada je u pitanju infrastruktura.

- Doveli bismo globalne kompanije, imali simboličan porez i za pet šest godina bi mogli zaposliti 300.000 ljudi - objasnio je Pacoli.

Video: Ko je sve povukao priznanje Kosova i da li će se trend nastaviti?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Cika Velja

    U kom to statusu Pacoli dolazi u Bosnu,jer ga Bosna nije priznala,tako da se sve svodi na siptara koji prica a da ga niko nista ne pita,a pitali ga na Bas-carsiji dok je trazio gde ce da izjede cevape???

  • meda

    Boricemo se za nasu zemlju

  • meda

    Srbija ne naseda na provokacije

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima