• 54

Vučić pitao Kocijančić za rezultate istrage o navodnom trovanju albanskih članova CIK-a u Prištini

On je rekao i da mu je žao što se tako važnim pitanjem ne bavi ni EU, ni specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer

  • 54

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uputio je zvanično pismo portparolki EU, Maji Kocijančić u kome je podseća da je prošlo više od tri nedelje, od kada je nastupilo navodno trovanje albanskih članova CIK-a kovertama iz centralne Srbije. On je ovim putem zamolio da, kako je rekao, konačno kažu o kojoj tačno vrsti otrova se radilo.

On je rekao i da mu je žao što se tako važnim pitanjem ne bavi ni EU, ni specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer.

- Draga Majo Kocijančić, prošlo je više od tri nedelje od kada je nastupilo, kako su Albanci tvrdili, masovno trovanje na jednonacionalnoj osnovi u CIK u Prištini. Molim Vas, draga Majo, da nam konačno kažete da li je u pitanju antraks, novičok ili možda sredstvo za čišćenje nameštaja - upitao je Vučić i dodao:

- Dok sam živ neću odustati od traganja za odgovorom na ovo važno pitanje. Žao mi je što se ovako strašnom stvari, u kojoj su navodno učestvovali Srbi, očigledno ne bavi ni EU, ali ni Metju Palemer. Ja hoću. Unapred zahvalan - zaključio je Vučić u pismo upućenom Kocijančić.

Predsednik Srbije ovo pismo podelio je na Tviter nalogu @predsednikrs.

Sredinom oktobra Vučić je uputio pismo Kocijančič u kome je insistirao na tome da se EU oglasi povodom slučaja navodnog trovanja članova kosovske izborne komisije (CIK) albanske nacionalnosti, na šta mu je ona odgovorila da se čekaju rezultati istrage i da misija EU za praćenje izbora na Kosovu s pažnjom prati slučaj.

Podsetimo da se pre nešto više od tri nedelje dvanaest albanskih članova Centralne izborne komisije požalilo na alergiju i znake trovanja, koji su, kako su tvrdili, izazvani dok su brojali izborne glasove iz Centralne Srbije. Nakon toga svi su bili hospitalizovani, ali su ubrzo otpušeni iz bolnice.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • meda

    Pristina ne zna za mir i stabilnost

  • meda

    Pristina iznosi sve same lazi

  • olja

    Pristina ne zna nista drugo da radi osim da sprovodi lazi i neistine

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima