Odlazeći ambasador Slovenije u oproštajnoj poseti kod Dačića

U razgovoru je razmotreno aktuelno stanje bilateralnih odnosa i izražena uverenje da će isti nastaviti da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo

  • 1
Ivica Dačić i odlazeći ambasador Slovenije Foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Slovenije u Srbiji Iztoka Jarca, koji će ubuduće biti stalni predstavnik te zemlje pri EU u Briselu.

U razgovoru je razmotreno aktuelno stanje bilateralnih odnosa i izražena uverenje da će isti nastaviti da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo.

Dačić je zahvalio na kratkom, ali veoma zapaženom angažmanu i poželeo mu uspeh u daljem radu na novoj dužnosti, saopštio je Ministar spoljnih poslova.

Ivica Dačić i odlazeći ambasador Slovenije Odlazeći ambasador Slovenije sa sastanku sa Ivicom Dačićem - Foto: MSP

Ministar je istakao da Srbija očekuje da će Slovenija uskoro odrediti kandidata za novog ambasadora u našoj zemlji, kao i veruje da će sa njim biti ostvarena isto tako plodotvorna saradnja.

Jarc je nedavno opozvan sa te dužnosti zbog prelaska na dužnost stalnog predstavnika Slovenije pri Evropskoj uniji u Briselu.

On ce zameniti Janeza Lenarčića koji je kandidat za evropskog komesara za upravljanje krizama, prenosi agencija STA.

On je na funkciji ambasadora bio od 20. decembra 2018.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA