• 1

Dobri bilateralni odnosi dve zemlje: Vučić sa šefom diplomatije Kraljevine Holandije

Vučić je naglasio da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri, pre svega na planu ekonomske saradnje, ali da je neophodno unaprediti i politički dijalog

  • 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Holandije Stefom Blokom izrazio zahvalnost na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

Vučić je naglasio da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri, pre svega na planu ekonomske saradnje, ali da je neophodno unaprediti i politički dijalog.

- Zalažemo se za intenziviranje kontakata na najvišem nivou, jer bilateralne posete i kontinuitet susreta doprinose unapređenju sveukupnuh odnosa dveju zemalja, kao i boljem međusobnom razumevanju - rekao je predsednik Vučić i uputio poziv Njegovom kraljevskom visočanstvu kralju Viljemu Aleksandru i kraljici Maksimi da posete Srbiju.

Aleksandar Vučić, Stefan Blok

Delegacije Holandije i Srbije - Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju od ključnog interesa stabilizacija prilika u regionu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

- Mi smo čvrsto uvereni da dijalog predstavlja jedini put za rešavanje svih otvorenih pitanja - naglasio je predsednik Vučić, ukazavši na neophodnost postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost na Kosovu i Metohiji.

Ministar spoljnih poslova Holandije Stef Blok rekao je da je veoma važno ostvariti napredak u oblasti vladavine prava s čim se saglasio predsednik Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Grigorije

    Vucic ima tako dinamican zivot i toliko susreta sa drzavnicima sveta, da mi ne vidimo smisao. Usvakom slucaju, kad ne bude predsednik Srbije, bice mu dosadno.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima