Zukorlić prijavio boravak u Srebrenici!

- To je moralni čin mene kao čoveka i Bošnjaka prema Srebrenici. Osećam se dobro jer sam ostao dosledan svome obećanju. To činim kako bih kao građanin BiH i, od danas, građanin Srebrenice, mogao da izvršim svoju građansku i patriotsku dužnost glasanja - objasnio muftija

  • 3

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić danas je i formalno prijavio svoj boravak u Srebrenici i podneo zahtev za promenu lične karte.

 

- To je moralni čin mene kao čoveka i Bošnjaka prema Srebrenici - rekao je muftija Zukorlić za agenciju Anadolija.

 

On je potvrdio da će na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 7. oktobra ove godine sigurno glasati u tom gradu.

 

Zukorlić je navedenu formalnost obavio samo dan pre isteka poslednjeg roka za registraciju za opštinske izbore u BiH 24. augusta 2012. godine.

 

- Upravo sam okončao proceduru podnošenja dokumenata za promenu lične karte. Nakon što lična karta bude gotova, narednih dana ću je i preuzeti - rekao je Zukorlić.

 

- Osećam se dobro jer sam ostao dosledan svome obećanju. To činim kako bi kao građanin BiH i, od danas, građanin Srebrenice, mogao da izvršim svoju građansku i patriotsku dužnost glasanja - rekao je muftija Zukorlić za agenciju Anadolija.

 

Prema njegovim rečima, ovogodišnji lokalni izbori u Srebrenici "prevazilaze samu konstrukciju vlasti u gradu u kojem je počinjen genocid".

 

(Telegraf.rs / Fonet)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boooring

    24. avgust 2012 | 09:25

    Stvarno je smarac za medalju, ja bi ga proterao iz zemlje pa nek ide u avganistan kod svojih ako oce ;)

  • granicar

    23. avgust 2012 | 19:08

    sta ba pricas ti? kojeg reisa? niti ce se kandidovati niti ima sanse u BiH.

  • bosnjak

    23. avgust 2012 | 18:21

    Nije to slucajno, jer za kandidaturu za izbor rejsa BiH potrebno je imati boraviste i dokumenta Bosne i Hercegovine. Muamere, pa procitali su te skoro svi, ne samo mi Bosnjaci. A uzgred estakvirulah nijedan ziv insan nije uspeo da za ovako kratko vreme stekne orazenost kod naroda kao sto si ti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA