• 0

Zahvalnost za podršku evrointegracijama Srbije: Odlazeći ambasador Slovenije kod Vučića

U razgovoru sa ambasadorom Republike Slovenije Iztoka Jarca Vučić mu je zahvalio na doprinosu razvoju odnosa dveju zemalja

  • 0

Tokom diplomatskog mandata ambasadora Iztoka Jarca u Beogradu intenzivirani su politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i Slovenije, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom oproštajne posete slovenačkog diplomate.

U razgovoru sa ambasadorom Republike Slovenije Iztoka Jarca Vučić mu je zahvalio na doprinosu razvoju odnosa dveju zemalja.

Aleksandar Vučić i Iztok Jarc

Iztok Jarc sa Aleksandrom Vučićem - Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Predsednik Vučić je istakao da su posete predsednika Pahora i premijera Šareca bile veliki podsticaj bilateralnim odnosima, ali i regionalnoj saradnji, s obzirom na aktivan angažman Slovenije u regionalnim pitanjima u okviru Brdo-Brioni procesa, kao i Berlinskog procesa.

S tim u vezi, predsednik Vučić je istakao opredeljenje Srbije za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Slovenije Iztoka Jarca i zahvalio mu na doprinosu razvoju odnosa dveju zemalja.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Vučić je zahvalio na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije i izrazio nadu da će ambasador Jarc iskazati tu podršku i na svojoj novoj dužnosti stalnog predstavnika svoje zemlje u Evropskoj uniji. Predsednik je zamolio ambasadora Jarca da prenese njegovu zahvalnost premijeru Šarecu što se lično angažovao na upućivanju slovenačkih eksperata za pomoć Srbiji na evropskom putu.

Aleksandar Vučić i Iztok Jarc

Iztok Jarc i Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Ambasador Jarc je izrazio zadovoljstvo što u Srbiji postoji značajna podrška strateškoj saradnji sa Slovenijom i istakao da je održavanje zajedničkih sednica vlada značajno uticalo na bolje razumevanje i veću saradnju dveju zemalja.

Predsednik Vučić je poželeo ambasadoru Jarcu mnogo uspeha na novoj dužnosti i sreću u ličnom životu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima