≫ 

CIK saopštila: Sutra konačni rezultati izbora na Kosovu

Iz kosovske Centralne izborne komisije saopšteno je da će nakon prebrojavanja svih glasova, ukoliko ne bude tužbi stranaka, konačni rezultati izbora održanih 6. oktobra, biti objavljeni u četvrtak

  • 0
Kosovo izbori glasanje Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi rekao je da će konačni rezultati izbora na Kosovu i Metohiji biti objavljeni u četvrtak ukoliko ne bude tužbi stranaka, prenose prištinski mediji.

Iz kosovske Centralne izborne komisije saopšteno je da će nakon prebrojavanja svih glasova, ukoliko ne bude tužbi stranaka, konačni rezultati izbora održanih 6. oktobra, biti objavljeni u četvrtak, prenose prištinski mediji.

- Zakon o opštim izborima omogućava mogućnost žalbe u roku od 24 sata u vezi sa prebrojavanjem u Centru za brojanje i rezultate. Znajući da je proces prebrojavanja glasačkih listića prema odluci Vrhovnog suda završen u utorak oko ponoći, CIK je dužan da poštuje ovaj zakonski rok - izjavio je portparol CIK-a Valjmir Eljezi.

Na osnovu osnovu trenutnih kalkulacija, očekuje da će "Samoopredeljenje" da dobije ukupno 32 poslanička mesta u prištinskoj skupštini.

Demokratski savez bi imao 29 mesta, Demokratska partija 25, a koalicija ABK-SDP 14 mandata.

Srpska lista ima 10 mesta a ostalih deset osvojili su kandidati drugih manjinskih zajednica.

Međutim u koaliciji NISMA-ANK-SP tvrde da su prešli izborni prag od pet odsto, što bi im donelo osam poslaničkih mesta.

Video: Srbi masovno izlaze na izbore na severu KiM

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA