• 10

Kadri Veselji na saslušanju u Hagu 4. decembra

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu, od novembra prošle godine pa do danas, ispitalo je više stotina osoba

  • 10

Lider PDK i bivši predsedavajući prištinske skupštine, Kadri Veselji, saopštio je da je primio poziv na saslušanje od strane Specijalnog suda, na današnjoj konferenciji za štampu.

On je na konferenciji kazao da je dobio poziv od suda da tog dana bude saslušan, kao jedan od vođa takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, ali nije precizirao da li u Hag ide kao svedok, ili kao osumnjičeni.

- Kao što sam obećao, obavestio sam javnost čim sam dobio poziv. Moja generacija doživela je veliku represiju. Mi se nismo složili s tim stanjem i ponosan sam što sam se odazvao pozivu zemlje u borbi za slobodu - rekao je Veselji, a prenose prištinski mediji.

Veselji je naglasio da je za njega "epoha OVK najveći ponos u životu".

- Naša borba za slobodu je oduvek bila napadana, počevši od Unmika, Euleksa, lokalnog pravosuđa, i sada od Speciajlnog suda. Odazvaću se pozivu. Siguran sam da će ovaj sud potvrditi našu pravednu borbu - rekao je Veselji, na konferenciji na kojoj nisu bila dozvoljena pitanja novinara.

Kadri Veselji dugo nije bio poznat javnosti, dok nije ušao u politiku. On je jedan od osnivaca terorističke OVK, sa ratnim nadimkom "Ljulji", a bio je i šef kosovske tajne službe SHIK, koja je funkcionisala pod znakom OVK sve do njenog gašenja nakon formiranja zvanične obaveštajne agencije AKI, 2008 godine.

Video: Haradinajevo obraćanje posle saslušanja u Hagu

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Komentari

  • SrbIN

    Predstava kao i do sada

  • Kiki

    Svi su isti. Ko god ode u Hag kaze da je njegova borba bila potrebna. A to sud ne intetesuje. Sud intetesuju zlocini. Tacka.

  • Rralno

    Pozoristance za malu decu!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima