• 8

Usvojen drugi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva sa NATO-om

Usvajanje novog IPAP-a predstavlja još jednu potvrdu uzlaznog trenda partnerske saradnje Srbije sa NATO, kažu u MSP-u

  • 8

Okončana je danas procedura usvajanja drugog ciklusa Individualnog akcionog plana partnerstva - IPAP, između Srbije i NATO, za period 2019-2021. godina, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je navedneo, usvojeni dokument za polazište ima jasno definisanu politiku vojne neutralnosti Srbije, čija je suština odsustvo želje za pristupanjem NATO ili bilo kom drugom vojnom savezu u svetu.

- Istovremeno, dokument svedoči o spremnosti da se ostvari partnerska saradnja, podeli odgovornost u realizaciji zajednički definisanih interesa i suočavanja sa bezbednosnim izazovima koji su u savremenom svetu nedeljivi - kaže se u saopštenju.

Usvajanje novog IPAP-a predstavlja još jednu potvrdu uzlaznog trenda partnerske saradnje Srbije sa NATO, kažu u MSP-u.

Novi dokument koncipiran je saglasno principima Partnerstva za mir, a to su dobrovoljnost, transparentnost i fleksibilnost, gde smo u skladu sa našim civljevima i interesima zajedno sa NATO opredili prioritetne oblasti u kojima možemo na najbolji način da dalje unapređujemo partnersku saradnju, navedeno je u saopštenju.

Video: Vučić : Nećemo u NATO

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Boban

    Meni je sramotno kako uopste Srbija moze da saradjuje sa nato okupatorima, to vam je isto kao kada bi Srbija saradjivala sa hitlerom nakon sto nas je nemilosrdno ubijao....

  • mihailovic

    U uslovima Nato EU vojne okupacije juzne Srbije Kosovo i Metohije koja traje od 1999-2019 i jos uvek ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva Srbije sa NATO-om je najgrublje krsenje postojeceg Ustava Srbije.Postojeci Ustav Srbije nedozvoljava vojnu okupaciju nijednog pedlja teritorije Srbije a kamoli partnerstvo sa okupatorom juzne Srbije Kosovo i Metohije.

  • Milos

    Povlacenje iz svih sporazuma sa njima je vise nego potrebno.Prekid svih odnosa, kontakata i vezbi.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima