DS KURŠUMLIJA: Naterali nas, nismo hteli da čistimo ulice

OO DS u Kuršumliji traži od nadležnih državnih organa da hitno reaguju i zaustave nezakonito ponašanje opštinskih funkcionera i direktora javnih preduzeća iz redova SNS-a, koji već mesec dana šikaniraju i progone članova DS-a

  • 1

Opštinski odbor Demokratske stranke u Kuršumliji negirao je danas da su članovi te stranke dobrovoljno pristali na takozvane javne, a u stvari prinudne radove u tom gradu.

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija i prvi čovek SNS-a Jovica Ðinović rekao je da su članovi DS-a zaposleni u opštinskoj upravi i javnim preduzećima dobrovoljno prihvatili da čiste grad i da ih niko na to nije prisilio.

Iz lokalnog DS-a tvrde da to nije tačno i da je lako proveriti da li je bar jedan član SNS-a učestvovao u ovim prinudnim radovima.

U saopštenju DS-a se navodi da nova opštinska vlast u Kuršumliji, koju čini koalicija SNS-DSS organizuje takozvane javne radove za uređenje grada u kojima su pod pretnjom otkaza bili primorani da učestvuju članovi DS-a u Kuršumliji koji su zaposleni u opštinskoj upravi i javnim preduzećima.

- Radi se o ad hok radovima koji nemaju nikakvog zakonskog osnova.Tokom ovih, prinudnih radova član DS-a Velislav Milosavljević doživeo je tešku povredu kuka i zakazana mu je hitna operacija. Praktično, opštinska vlast, koju čini koalicija SNS-DSS, formirala je „kažnjeničku radnu jedinicu“, koja za cilj ima isključivo obračun sa političkim neistomišljenicima, odnosno članovima DS-a u Kuršumliji -  navode iz lokalnog DS-a.

Napominje se i da su direktori javnih preduzeća u Kuršumliji uputili nove pretnje onima koji su davali izjave u medijima.

U saopštenju se navodi da je danas ponovo angažovan jedan broj zaposlenih u javnom preduzeću „Sportski centar“ za čišćenje grada.

OO DS u Kuršumliji traži od nadležnih državnih organa da hitno reaguju i zaustave nezakonito ponašanje opštinskih funkcionera i direktora javnih preduzeća iz redova SNS-a, koji već mesec dana šikaniraju i progone članova DS-a u Kuršumliji organizacijom takozvanih javnih, a zapravo prinudnih radova, jer su time ugrožena ne samo njihova radna prava, već i osnovna ljudska prava.

Ove navode DS-a je  odbacila predsednica opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) u Kuršumliji Uranija Petrović.

(I. M. / Izvor: Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    24. avgust 2012 | 10:26

    posto ste posao dobili,a i sami priznajete,zato sto ste imali članske karte kriminalne stranke,Ds-a,trebalo bi vam dati otkaz.Sta ste mislili da ce na vlasti kriminalna vrhuska DS-e stranke biti vecno.Otisli oni,otidjite i vi.Siguran sam da je malo ljudi dobilo posao,ako nisu bili zuti.Posto ste cinovnicki aparat,koji,zbog broja,vecinom ne radi nista,nije ponizenje ni ocistiti grad jer vas Djilas,vec nedeljama,pred izbore pozivao,uredimo grad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA