• 63

Gana je 16. država koja je povukla priznanje tzv. Kosova, najavljeno još do kraja godine

Najavljujem da će do kraja godine biti još 3-4 zemlje koje će ovo isto učiniti - poručio je Ivica Dačić

  • 63

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić saopštio je da je Gana 16. država koja je povukla priznanja tzv. Kosova.

On je saopštio da je zvanična nota stigla za vikend i da su mu čelnici ove države poručili da će poštovati i Rezoluciju 1244, ali i dijalog Beograda i Prištine, kada se nastavi.

- Ovo je još jedan pokazatelj da mi ozbiljno radimo na ovoj temi, uz odobrenje predsednika Srbije, pokazujemo da kosovsko pitanje nije rešeno i najavljujem da će do kraja godine biti još 3-4 zemlje koje će ovo isto učiniti - poručio je Dačić za tv Prvu.

Rekao je da je ovo do sada najveća zemlja koja je to učinila, ima 30 miliona stanovnika i tri puta je veća od Srbije. Podsetio je da su razgovori sa Ganom trajali dosta dugo, da se razgovaralo na svim nivoima, da su sa predstavnicima te zemlje razgovarali i predsednik Srbije, predsednica parlamenta, te on kao ministar spoljnih poslova.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Printscreen: tv Prva

- Gana je ozbiljna zemlja i nota koju su oni napisali je bolja nego da smo je mi napisali. Već u drugoj rečenici stoji da je Gana donela odluku da povuče priznanje Kosova, da smatra da je odluka prethodne vlade Gane o priznanju Kosova kao nezavisne države pogrešna i da je predsavljala kršenje Helsinške povelje i Rezolucije 1244, kao i da će oni poštovati rezultate dijaloga - rekao je Dačić.

On je istakao da je Gana jedna od značajnih zemalja Afrike.

- Podsetiću da su prištinski zvaničnici jurili njih po hodnicima u UN, čak su objavljivali i na Fejsbuku da su se sa njima sreli - rekao je Dačić.

Pre Gane, priznanje tzv. Kosova povuklo je još 15 država

Gana je 16. zemlja koja je u poslednje dve godine povukla priznanje. Do sada su to učinile Lesoto, Papua Nova Gvneja, Burundi, Unija Komora, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Madagaskar, Liberija, Grenada, Palau, Komonvelt Dominika, Solomonska Ostrva, Centralnoafrička republika i Togo.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Treba traziti u UN da se kosovo nemoze oglasavati niti vladati kao drzava dok se ne dogovore sa Srbijom i Srbima.Zemlje koje su priznale kosovo nisu imale pravo nato jet nije po zakonima UN ,mogle su dati predlog jedino.Treba uloziti maksimum snage da nas cuje vecina zemalja iz evrope takodje.NEBI BILO RATA NA KOSOVU DA ORUZANE TERORISTICKE SNAGE NA KOSOVU NISUPODSTAKNUTE ZAPADOM.

  • Aleksa

    Mnoge drzave su priznale Kosovo neznajuci o kome je rec Nasa Diplomatija tada je spavala .nisu nista radili niti preduzimali da sprece

  • Goteborg. SWE

    KOSOVO IS SERBIA

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima