• 11

Američki ambasador u Beogradu posetio crkvu Ružicu, pa se pred ikonom prekrstio sa tri prsta

Ambasador Godfri i njegova supruga nastavili su sa istraživanjem svog novog doma - navodi se u objavi na Fejsbuk stranici američke ambasade

  • 11

Novi američki ambasador u Beogradu, Entoni Godfri, koji je nedavno stupio na dužnost, koristi svaki dan da upozna srpsku prestonicu, a jedan njegov čin je posebno privukao pažnju svih Srba.

Sa suprugom je ušao u našu crkvu Ružicu, i tom prilikom se prekrstio po pravoslavnom običaju, sa tri prsta sa desna na levo, a potom upalio sveće.

Američka ambasada je taj snimak objavila na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku, uz sledeći komentar: "Šta čini jedno subotnje prepodne? Šetnja gradskim ulicama, istraživanje tvrđave, partija šaha, odlazak u crkvu i na pijacu. Ambasador Godfri i njegova supruga nastavili su sa istraživanjem svog novog doma."

Ovaj potez američkog ambasadora je izazvao mnoštvo komentara, pa mnogi nagađaju da se radi samo o poštovanju verske tradicije, dok drugi tvrde da je ambasador pravoslavac, pogotovo ako se uzme u obzir da je pre Beograda bio američki predstavnik u Rusiji.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • E

    On je nas! Ja vam kazem! Priradile emocije za nama jadnicima!!

  • Mare

    Ovaj ili je nas ili je perfidniji od Skota.

  • Boki

    Poštujem to, kao što on poštuje nas. Mada njega za mnoge stvari niko iz SAD ne pita...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima