• 1
 ≫ 

Palma se u Sofiji susreo sa predstavnicima "Bugarske socijalističke partije"

 ≫ 

Kaojan Pargof, narodni poslanik i predsednik Gradske organizacije Bugarske socijalističke partije u Sofiji izjavio je da mu je čast što je imao priliku da se susretne sa Draganom Markovićem Palmom

 • 1
Dragan Markovic Palma

Foto: Ivica Marković

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodina imao je danas sastanak sa Kaojanom Pargofom, narodnim poslanikom i predsednikom Gradske organizacije "Bugarske socijalističke partije" za Sofiju, Borisom Cvetkovim, predsednikom Gradske organizacije Bugarskog antifašističkog saveza za Sofiju i Nikolajem Conkovim, gradskim odbornikom "Socijalističke partije Bugarske" u parlamentu glavnog grada Bugarske.

Sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Kovačevci Vasil Stanimirov.

-  Moje najvažnije pitanje poslanicima Bugarske socijalističke partije je bilo kako se oni kao opozicija bore i šta rade u parlamentu. Čuo sam da se programom, idejama i delima bore za građane Bugarske, kako u parlamentu tako i u svim drugim institucijama Bugarske. Moj zaključak je da je razlika između srpske i bugarske opozicije drastična jer se Bugarska opozicija takmiči i bori boljim idejama i programom dok opozicija u Srbiji tuče žene, upada u televiziju sa motornim testerama, i ruše sve što se gradi u Beogradu - rekao je Palma.

Dragan Markovic Palma

Dragan Marković Palma u Sofiji - Foto: Ivica Marković

- Bugarska opozicija je veoma aktivna u parlamentu Bugarske, koji se takođe prenosi na televiziji, i tako prenosi dobre poruke građanima Bugarske. U Srbiji vanparlamentarna opozicija ucenjuje parlamentarnu opoziciju da bojkotuje rad Skupštine jer jedni bez drugih ne mogu da prođu cenzus. Dok opozicija u Srbiji traži da se odlože izbori, opozicija u Bugarskoj jedva čeka da neko predloži izbore. Predlažem našoj opoziciji da se ugleda na bugarsku opoziciju - izjavio je Marković.

Kaojan Pargof, narodni poslanik i predsednik Gradske organizacije Bugarske socijalističke partije u Sofiji izjavio je da mu je čast što je imao priliku da se susretne sa Draganom Markovićem Palmom koga je slušao na Kongresu SPSa u Beogradu.

- Tada sam shvatio da imamo mnogo sličnosti u idejama. Čuo sam i mnogo novih ideja modernog socijalizama i od Dragana Markovića i od Ivice Dačića. Sada moramo u parlamentu da pritisnemo vlast da sprovede ideje koje smo obećali građanima. Predstavio sam gospodinu Markoviću Zajednicu balkanskih gradova koju smo formirali koja će značajno unaprediti odnose između balkanskih naroda i država - rekao je Pargof.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • SRBIN LEVČANIN

  16. novembar 2019 | 18:03

  A STA RADE U BUGARSKU JEL I OVI OTVARAJU NEKU FABRIKU ILI NAM NESTO DOBRO DONOSE

  1
  1

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok