Mrkić predvodi Srbiju na samitu Pokreta nesvrstanih

Novi ministar inostranih poslova predvodiđe delegaciju naše zemlje na samitu Pokreta nesvrstanih u Teheranu 30. i 31. avgusta

  • 0

Delegaciju Srbije će na samitu Pokreta nesvrstanih 30. i 31. avgusta u Teheranu predvoditi šef diplomatije Ivan Mrkić, objavio je list Danas.

Srbija, inače, ima status posmatrača u Pokretu nesvrstanih.

Rasim Ljajić, ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu, telekomunikacije i informatičko duštvo, izjavio je da je trebalo i on da bude u državnoj delegaciji u Iranu.

- Trebalo je i da ja idem, ali sam odustao zbog finansijskih troškova. Dovoljan je i ministar spoljnih poslova -  objašnjava Ljajić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić takođe je dobio pozivnicu da prisustvuje skupu nesvrstanih, koju mu je u julu prilikom posete Beogradu uručio specijalni izaslanik iranskog predsednika Mahmuda Ahmadinežada Ali Asgar Hadži, ali ostaje pitanje da li će otići. Na Andrićevom vencu  je rečeno da „još nemaju informaciju o tome da li predsednik Republike prisustvuje samitu“.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun juče je potvrdio učešće na skupu u Teheranu. Njegov portparol Martin Nesirki poručio je da Ban „odlazi da prenese duboku uznemirenost i očekivanja međunarodne zajednice u vezi s nuklearnim programom Irana, terorizmom i ratom u Siriji“.

(I. M. / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA