• 1

Haradinaj proglasio "Dan zastave Albanije" neradnim danom na Kosovu i Metohiji i najavio sramni marš

Pokret Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija, koji je kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija saopštio je ranije da će tog dana u Tirani organizovati "Marš za jedinstvo"

  • 1

Ramuš Haradinaj, koji sebe i dalje smatra premijerom privremenih prištinskih institucija, proglasio je praznik Republike Albanije Dan zastave, 28. novembar, za neradni dan na teritoriji Kosova i Metohije.

- Doneo sam odluku da se 28. novembar proglašava neradnim danom na teritoriji Republike Kosovo, kako bi se poštovale vrednosti albanske nacionalne tradicije - napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

On kaže da je takvu odluku doneo "motivisan istorijskim, tradicionalnim i političkim razlozima".

Pokret Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija, koji je kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija saopštio je ranije da će tog dana u Tirani organizovati "Marš za jedinstvo".

Navljeno je da će "Marš za jedinstvo" krenuti iz centra Tirane do spomenika komandantu bivše Oslobodilačke vojske Kosova Ademu Jashariju.

Inače, ovaj datum, 28. novembar, obeležava se kao Dan zastave Albanije, sećanje na dan kada je 1912. godine potpisana Dekalaracija o nezavisnosti albanske države.

Video: Suze ratnog zločinca: Haradinaju pred novinarima zadrhtao glas posle ostavke

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Jovan

    Može im se kako hoće samo nemogu dokle hoće

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima