• 0

EVROPSKA KOMISIJA: Izveštaj o napretku Srbije neće biti pozitivan?

Kako je rekao jedan zvaničnik ovog tela, Komisija nije zadovoljna kako napreduju pregovori Beograda i Prištine, zbog čega bi Srbija mogla da dobije datum početka pregovora o članstvu u EU tek u julu naredne godine

  • 0

Najnoviji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije neće biti pozitivan poput onog iz 2011. godine, pa je verovatno da Srbija neće dobiti datum početka pregovora o članstvu u Evropskoj uniji u oktobru ove godine. Kako je rekao jedan visoki zvaničnik EK, Srbija bi datum početka pregovora mogla da dobije najranije jula 2013. godine.
- Moramo imati u vidu da je u razgovorima Beograda i Prištine postignut mali napredak. Takođe, Srbija prošla kroz izborni ciklus, pa su i neke evropske reforme odložene, što će, takođe, uticati na predstojeći izveštaj o napretku Srbije - rekao je zvaničnik EK za portal "Balkan Insajt"

- Ipak, dobili smo uveravanja od srpske vlade da će se, osim pregovora sa Prištinom, nastaviti i unutrašnje reforme. Ako se to ispostavi kao tačno, Srbija bi mogla da dobije datum pregovora najranije u julu sledeće godine - dodao je ovaj zvaničnik.
Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je na sednici Saveta bezbednosti UN da će Srbija sprovesti sve dogovore postignute sa Prištinom i da će nastaviti na svoj put ka članstvu u EU.
(M. S. / Balkaninsight.com)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima