EVROPSKA KOMISIJA: Izveštaj o napretku Srbije neće biti pozitivan?

Kako je rekao jedan zvaničnik ovog tela, Komisija nije zadovoljna kako napreduju pregovori Beograda i Prištine, zbog čega bi Srbija mogla da dobije datum početka pregovora o članstvu u EU tek u julu naredne godine

  • 0

Najnoviji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije neće biti pozitivan poput onog iz 2011. godine, pa je verovatno da Srbija neće dobiti datum početka pregovora o članstvu u Evropskoj uniji u oktobru ove godine. Kako je rekao jedan visoki zvaničnik EK, Srbija bi datum početka pregovora mogla da dobije najranije jula 2013. godine.

- Moramo imati u vidu da je u razgovorima Beograda i Prištine postignut mali napredak. Takođe, Srbija prošla kroz izborni ciklus, pa su i neke evropske reforme odložene, što će, takođe, uticati na predstojeći izveštaj o napretku Srbije - rekao je zvaničnik EK za portal "Balkan Insajt"

- Ipak, dobili smo uveravanja od srpske vlade da će se, osim pregovora sa Prištinom, nastaviti i unutrašnje reforme. Ako se to ispostavi kao tačno, Srbija bi mogla da dobije datum pregovora najranije u julu sledeće godine - dodao je ovaj zvaničnik.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je na sednici Saveta bezbednosti UN da će Srbija sprovesti sve dogovore postignute sa Prištinom i da će nastaviti na svoj put ka članstvu u EU.

(M. S. / Balkaninsight.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA