• 0

Srpska policija čuva 54 osobe!

Od ukupnog broja zaštićenih ličnosti, 45 ima pratnju zbog procene da im je ugrožena bezbednost zbog posla kojim se bave, među njima su i predsednik i njegova supruga

  • 0

Policijsko obezbeđenje u Srbiji imaju 54 osobe, među kojima predsednik Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica i još sedam osoba iz Vlade Srbije.
List "Danas" navodi da od ukupnog broja zaštićenih ličnosti, 45 ima pratnju zbog procene da im je ugrožena bezbednost, prevashodno zbog posla kojim se bave.

U policiji su kazali da se od zaštićenih ličnosti dve čuvaju u skladu sa Zakonom o predsedniku Republike, dok se u skladu sa vladinom Uredbom o određivanju poslova bezbednosne zaštite određenih lica i objekata iz 2010. godine štiti sedam osoba.
Policija obezbeđuje 75 objekata od kojih 45 koriste određene osobe, kao i 30 diplomatsko-konzularnih predstavništava u Srbiji, piše list. Među obezbeđenim objektima su zgrade Vlade i MUP Srbije.
Po uredbi Vlade, pravo na obezbeđenje imaju predsednici Republike, Skupštine i Vlade, ministri spoljnih poslova, policije i odbrane, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, direktori službi bezbednosti i policije, kao i nosioci najviših pravosudnih funkcija i drugi državni funkcioneri, zavisno od procene ugroženosti.
Obezbeđenje se daje po preporuci novouspostavljenog Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.
(Telegraf.rs / Danas)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima