≫ 

Prištinski mediji: Potukli se posmatrači dve stranke na Kosovu, iz "Samoopredeljenja" demantuju

Razlog tuče je, navodno, jedan nevažeći gladsački listić

  • 0
Kosovo izbori glasanje Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Posmatrači iz Pokreta "Samoopredeljenje" i Socijaldemokratske inicijative potukli su se danas u Centru za brojanje izbornih glasova i rezultata, javio je prištinski portal Indexonlajn.

Endrit Zaberga je rekao za taj portal da ga je posmatrač iz "Samoopredeljenja" napao zato što nije dozvoliio da jedan glasački listić bude proglašen nevažećim.

Zaberg tvrdi da ga je kolega iz "Samoopredeljenja" napao u tri navrata i to s leđa, kao i da ga je mu je uputio niz uvreda. Rekao je i da se uputio ka policiji kako bi prijavio taj slučaj.

Portal "Indeksonlajn" je pokušao da dobije objašnje od službenika Centra, ali u tome nije uspeo, dok je portparol "Samoopredeljenja" Arlind Manjuka rekao da ne raspolaže informacijama o tom slučaju.

Samoopredeljenje: Bio je to samo verbalni incident

Pokret "Samoopredeljenje" potvrdio je da je danas došlo do sukoba, ali samo verbalnog, dvojice posmatrača u Centru za brojanje i rezultat, od kojih je jedan iz tog pokreta.

Kako je prenela, Gazeta Expres, iz Samoopredlejenja tvrde da se član tog pokreta samo verbalno sukobio sa kolegom iz stranke Fatmira Ljimaja.

Navodi se da je član "Samoopredeljenja" samo uzvratio na reagovanje posmatrača iz inicijative i da je, kako tvrde, sve završeno na niovu verbalne prepirke.

Oni tvrde da je član NISME provocirao, a da su pripadnici Samoopredeljenja samo reagovali na tu provokaciju i niša više od toga.

Napetosti između Inicijative i "Samoopredeljenja" poraslesu otkako je Vrhovni sud odbio njihovu žalbu na odluku o odbacivanju izbornih glasova iz Srbije, koji su stigli poštom.

Ta odluka je omogućila da koalicija NISMA-Alijansa za novo Kosovo dobije šest poslaničkih mesta u prištinskom parlamentu na štetu Samoopredeljenja, DSK i DPK.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA